Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Истината за Италия!

Коментар без поправки.

ИНЖЕНЕР ДИМКА МАРИНОВА – ОТ 15 ГОДИНИ НА РАБОТА В ИТАЛИЯ

Сега от първо лице искам да ви разкажа какво се случва в Италия , където живея почти 15 години .
Всички четете това , което се случва тук . Кръвта ви се смразявва от цифрите на заразените и починалите .
Аз няма да пиша за това. Телевизията и интернет не ви спестяват нищо.
Аз ще ви разкажа това , което няма да намерите другаде .
Давам ви моят отговор на въпроса….
– Защо това се случва в Италия ?
1. Италианците – млади и стари не разбират нищо от билки и лекуване с билки .
Ние си берем разни полезни треви , сушим си ги и си варим зимата или при нужда чайове и разни по – дребни болежки си отиват бързо .
2. Ние никога като ни засърби носа , не тръгваме да търсим лекаря да ни каже ….как да се почешем. На шкафчето на всеки италианец над 40 години има лист с дълъг списък от лекарства и подробно описание как да ги взема . за старите хора е абсолютно задължително сутрин обед и вече да пият по 4 – 5 вида витамини , стимулиращи средства и каквото ви дойде на ум. Когато мен ме попитат какви лекарства пием аз и дъщерями и както винаги отговорът е – никакви , остават изумени . С една дума нямат никаква имунна система .
3. Ние си мием очите , като с шепи си плискаме лицето . Те си мокрят двата показалеца и си намокрят само очите , евентуално да си махнат гурелите .
4. Ние като се къпем си мием и косата . Италианците считат че миенето на косата е деликатна работа и се къпят с шапки за баня . В зависимост от това колко са богати , бедни или стиснати – за косите им се грижи фризьор на седмица , две , месец , че и повече.
5. Ние си чистим къщите . Те още от времето на римската империя се имат за богопомазани и за тази цел викат чужденци да им чистят . Отново в зависимост от богатство бедност или стиснатост … на различни интервали ….понякога прекалено дълги.
6. Една българска майка ако трябва и с плесване , никога няма да разреши детето ѝ да сяда и се търкаля по земята в парка , на улицата , в черква , поликлиника или на някакво събиране. При италианците това е нещо абсолютно нормално и после си ги слагат с тези дрешки в количките…..
7. Общоприето е в България децата да се грижат за възрастните си родители . Италианците наемат „баданти “ жени които живеят при родителите им и освен за тях се грижат и за домакинството и на младите…. защото са проявили милост да ги приемат. Това работят почти всички българки в Италия . Другият по съвременен вариянт е да ги пращат в сиропиталища. Истината е , че или 100 % или малко по- малко персоналът е от украинки , румънки , албанки и молдованки . И в двата случая обаче – чужденци . В тази изключително тежка ситуация чужденките си плюха на петите . След тях Бог прибра душите на обитателите на сиропиталищата и на много от изоставените стари хора.
8. Като се приберем в къщи ние сме свикнали да си събуваме обувките пред входната врата или в антрето и да си обуваме домашни пантофи . Външните обувки остават в антрето в специално шкафче или полица.Италианците се разхождат обути навсякъде.
Незнайно защо шкафчетата им за обувки се намират в спалнята и до там , ако все пак рекат да се преобуят отиват с външните обувки .
9. За младежите а и за младите двойки е абсолютно нормално да сядат по земя , трева , стълби , пясък и после да стават и се разхождат даже без да се поотупат ….тук – там…
10. Кучетата и котките са на почит и уважение в безобразно количество без хигиена и оставяни да правят каквото си искат …по легла , маси , столове , канапета . Разбира се имат разни чудодейни помагала да махат косми и мръсотии- но не ги използват непрекъснато.
11. Прословутата средиземноморска или италианска диета е хубава , но не я спазват . Сутрин кафе . На обяд паста шута , вечер – минестроне и прошуто крудо . В превод , на обяд макарони с домати , вечер дребни макарони със зеленчуци и суров свински бут с подправки .
12. Пият малко вино и никакъв твърд алкохол . Ако някой бараба италианец сутрин в бара му капнат 2 – 3 капки граппа – ракия в кафето – минава за алкохолик . Както знаете , това е най- сигурният дезинфектант в момента .
13. Философи . Всички философстват , пък чакат някой някъде да им свърши работата . Още си носят навиците на … Империя Романа наследници на която се явяват.
Свършвам до тук .
Моето писание е да ви напомни мили мои братя и сестри да се пазите от този отвратителен коронавирус !

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО