Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Как глупостта на Борисов скара европейски държави?

След като австрийският канцлер Себастиан Курц обвини няколко европейски държави в това, че са си осигурили доставки на ваксини извън общия план за разпределение, говорител на Министерството на здравеопазването на Нидерландия разясни пред германската агенция ДПА, че една страна се е отказала от ваксините и те били разпределени между други страни. Оказва се, че тази страна е била България.

Според коментари в Нидерландия и Германия, България се е отказала от модерните RNA–ваксини, защото са й се сторили много скъпи, а и изисквали специални хладилници за охлаждане. Нидерландия последна започна ваксинирането. Малта пък разполага с три пъти повече ваксини от България.

От Брюксел премълчават, че най–скъпите ваксини, особено тази на BioN/Pfizer, са почти недостъпни за по–бедните държави. Потвърждава се, че България не е поискала да вземе определеното й количество от ваксината на BioN/Pfizer. Макар че 18 евро не е чак толкова скъпо и за България. Още повече пък на фона на милиардите, изхвърлени през прозореца на един премиерски джип.

САЩ също са се презапасили с ваксини. Напрежението между САЩ и Европа обаче нараства заради забраната на Вашингтон за износ на необходими продукти за производство на ваксините.

В същото време всеки ден забавяне на ваксините води до загуба на човешки животи. В Германия на 10 000 заразени дневно, 140 души умират.

Само преди дни в Германия беше заведено съдебно дело за лошото управление на кризата. Би ли се осмелил някой в България да направи това? ХДС от управляващата коалиция загуби изборите в две провинции, за което освен кризата допринесе и скандала с двама депутати, замесени в търговия с маски.

С колко ли процента повече трябва да загуби ГЕРБ на изборите и колко съдебни дела повече трябва да бъдат заведени в България, ако се пресметне, че корупцията в България е многократно по–висока, здравната ни система е трагична, за загубените човешки животи от некадърното управление на кризата обвиняват поведението ни, а нехуманното отношение към майките и бащите ни /онези нещастници от забравената IV група/ е показател за нецивилизованост?

Не е лошо преди изборите да си припомним това, което още древните римляни са проумяли: Несправедливостта към един е заплаха за всички!

Симеон Николов, фейсбук

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО