Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Военната хунта в САЩ ни тласка към трета световна война

Империалистите в САЩ дават на Киев оръжие, за масови убийства

Империалистите в САЩ решиха да прехвърлят на Украйна оръжия, способни да поразяват цели на големи разстояния

„Това са по-добри системи, за да да могат с тях да поразяват ключови цели на бойното поле на големи разстояния”, заяви държавният секретар Блинкен.

“Не само САЩ, всички наши съюзници от НАТО са решени да помогнат на Украйна“, каза още дипломат номер 1 на Съединените щати.

Той добави, че Киев е обещал на Вашингтон да не използва оръжие на руска територия.

„Украйна ни даде уверения, че няма да използва тези оръжия на руска територия“, каза служителят.

Отбелязваме, че говорим за Himars РСЗО, който може да достигне обсег до 70 километра. Украинците вече публикуват карта на зоните на възможни поражения от американски системи по линията на фронта. Те покриват изцяло Донецк и Херсон.

Политологът Сергей Марков смята, че САЩ всъщност отварят още една врата, водеща до ядрена война.

„Съединените щати решиха да прехвърлят на режима в Киев, който провежда терористична политика в огромен мащаб, ракетни системи за залпово изстрелване, които могат да изстрелват десетки километри. Тоест Зеленски може да ги хвърли в центъра на Белгород или Донецк и да убие хиляди хора наведнъж”, каза експертът.

“Зеленски и режимът използват методи на терор в масов мащаб. И те могат да нанасят удари по руските градове. Сега Вашингтон дава честна дума, че Зеленски им е дал честна дума, че няма да има такива удари. Но всички разбират, че и Вашингтон, и Зеленски лъжат”, категоричен е той.

“И ще има такива атаки срещу руски градове. И Русия ще бъде принудена да отговори“, написа политологът в своя Telegram канал.

Министерството на отбраната на Руската федерация предупреди, че руската страна е наясно с първата предстояща провокация в Сумска област.

„В близко бъдеще се очаква Шостка да получи от САЩ ракетни системи с голям обсег, с помощта на които бойци от въоръжените формирования на Украйна по заповед на СБУ планират да нанесат удари по граничната територия на Руската федерация директно от жилищните райони на града”, заявиха те.

“С тези действия украинските неонацисти очакват да провокират руските въоръжени сили към ответен огън, след което ги обвиняват в безразборни удари по цивилна инфраструктура и унищожаване на украинското цивилно население“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

В сряда вечерта стана известно за ракетните удари на Черноморския флот по железопътни съоръжения в Западна Украйна.

По-специално се съобщава за изстрелване на “Калибър” в района на тунела Бескиди, който свързва Закарпатската и Лвовската област. Това е ключов маршрут за доставките на оръжие от НАТО за Украйна.

„Ударът може да се счита за нулиране, тъй като е необходима методична работа, за да се деактивира тази комуникация, подобно на серия от удари по моста в Затока или използването на BPM (мощни боеприпаси)”, коментира военният командир Юрий Котьонок.

“И двата варианта са оправдани, тъй като прекъсването на логистичните връзки във веригата за доставки на смъртоносни оръжия за Украйна е приоритетна задача в момента “, смята още военният.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам Над 600 000 българи са готови...

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

КОНСПИРАЦИЯ

Другарко Петкова, вие тъпа ли сте, проста ли? Кое е по важно, стотиците хиляди работни места или вашият мръсен егоистичен джоб и този на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО