Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Топ 11 брутални изцепки, лъжи и скандали, с които Киро Дебила ще остане в историята

Тъп, прост, нагъл, безочлив, неграмотен, безпардонен лъжец, той ще остане в историята като усмихнатото момче, на което България възложи толкова надежди, а той не оправда нито една.

Управлението на Киро Тъпото, 56-ият министър-председател на България, скоро ще остане в историята.

Но с какво ще бъде запомнен?

Премиерът се оказа удивителен първенец – спечели всички негативни класации.

– Киро Шпиона се оказа първият български политик, който още като кандидат за служебен министър, прегази Конституцията.

Когато се оказа, че има двойно гражданство – българско и канадско, Петков не си призна, а смело излъга. Още тогава се прояви тази негова черта, която ще присъства и по-нататък в действията му – да чете законите, както му отърва и да лъже, без да му мигне окото.

– Кир Лъжеца стана първият министър-председател в демократичната история на България, който бе свален с вот на недоверие – на 22 юни.

До него се стигна, след като тлеещите почти от началото на мандата на правителството на четворната коалиция напрежения между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ излязоха наяве.

– Киро Шпоина бе първият премиер, опитал се рязко да завие държавния кораб, като скъса всички отношения с Русия, без да държи никаква сметка за последиците.

Правителството му прекъсна договора с “Газпром”, обричайки държавата на посредници и на космически цени на синьото гориво.
И тук отново лъсна лъжа – оказа се, че газът, който получаваме отново е руски, но много по-скъп от досегашния, защото е получен по сложна схема – продаваме на Турция два танкера американски газ и получаваме техен руски газ по „Турски поток“.

Освен на руския газ, кабинетът „Петков“ обяви война и на руските дипломати. На 28 юни България обяви за персона нон грата 70 служители на руското посолство у нас – не само дипломати, но и технически и поддържащ персонал.
Новината съобщи като отличник самият Петков. Това му костваше премиерския пост, защото в антируския си устрем, премиерът (вече в оставка) не съобрази, че неговата гръмовна новина няма да хареса на съюзника му в управлението – БСП.
И реакцията на лидера на партията Корнелия Нинова не закъсня: „Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател повече на тази държава!“, заяви лидерът на БСП. Така и се случи.
Кирил Петков повече никога няма да стане български премияр, а задача на следващите правителства е да се опитат да балансират българо-руските отношения.

– Въпреки клетвите си, че ще се бори с корупцията по високите етажи на властта, правителството на дебилния Петков не успя да вкара в затвора нито един корупмиран, въпреки размахваните от Гугъл списъци за хора, които може би имат нещо общо със съмнения за колупция.
– Но пък за пръв път в най-новата ни история лидерът на опозицията се оказа зад решетките, пак по нареждане на Кирил Петков. На17 март. т.г. вътрешният министър Бойко Рашков направи нескопосан опит да уличи в незаконосъобразни действия бившия премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който след това бе оневинен от съда.

– Кир Мошенника като премиер се забърка с корпорацията „Джемкорп Холдингс Лимитед“ с намерение да й налее 1 млрд. долара в ущърб на националните интереси. На всичкото отгоре британският „Файненшъл Таймс“ уличи корпорацията във връзки с руски олигарси и хора от близкия кръг на руския президент Путин.

– Петков е първият премиер, който буквално „счупи държавата“, като блокира редица важни институции. В желанието си бързо да овладее всички възлови схеми, правителството на Кирил Петков обезглави в нарушение на закони и Конституция стратегически ведомства, от които най-стряскащ е примерът с КЕВР.

– В енергетиката под управлението на кабинета „Петков“ настана хаос – бяха сменени ръководствата на „Булгаргаз“, членове на управителните съвети в НЕК и БЕХ, както и самият изпълнителен директор на НЕК – повечето смени са направи на базата на корпоративни и лобистки интереси.
– През май започна друг скандал, свързан с фито-санитарния контрол на българо-турската граница на Капитан Андреево. Оказа се, че контролът е бил поверен на частна фирма – „Евролаб 2011“.
Пробите за пестициди в плодовете и зеленчуците вече се изпращаха в София и във връзка с това на КПП-то се извиха дълги опашки от тирове. И така до 17 юли, когато съдът върна частната лаборатория на Капитан Андреево.

– Новите управляващи закриха специализираните съд и прокуратура. И тепърва ще става ясно как ще се развиват делата, които оттам преминават към съдилищата и прокуратурите „по компетентност“.
– Киро Простото не си свърши работата и като партиен лидер. Неговата новоучредена партия – “Продължавме промяната”, се оказва без съдебна регистрация в навечерието на парламентарните избори.

И така – скандал след скандал, лъжа след лъжа в краткото управление на кабинета „Петков“.

А как хубаво започна!
Хвалеха го от всички страни.

„Ако България имаше повече министри като господин Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин“, гръмко заяви президентът Румен Радев в края на октомври м.г. После отношенията между двамата охладняха до точка на замръзване.
По-рано лично дори американският президент Байдън отличи Кирил Петков като го спомена на 8 юли 2021 г. на софийския форум на „Три морета“.
Кирил Петков спечели изборите и властта с фалшива усмивка и лъжовни обещания, с които продаде на избирателите една илюзия – за промяна в България и за управление на държавата с най-компетентните хора, които сам опреди като “А” отбора на държавата.
Оказа се, че на всички нива бяха спуснати самозванци, лобисти и зависими от бизнесинтересите си хора.
А в парламента беше вкарана група от самовлюбени и некомпетентни депутати, които за 7 месеца не успяха да приемат нито един цял закон.
Кирил Петков ще остане в историята като усмихнатото момче, на което България възложи толкова надежди, а той не оправда нито една.
Но пък завеща на правителствата след своето хаос, “мини” и “скелети в гардероба”.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам Над 600 000 българи са готови...

СВЯТ

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са основната причина изпадналият в...

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

СЛУШАЙТЕ РАДИО