АКТУАЛНО

В държавата на Зеленски за отказ от влизане във ВСУ те бият с приклади по главата

“Чакат с нетърпение руските танкове”

Малко време измина от влизането в сила на новия украински закон за мобилизацията и ТЦК вече започнаха да убиват своите съграждани. И те също започнаха да получават отговор.

На фона на разгръщащата се гражданска конфронтация, за много от вчерашните борци на Майдана „танковете на Путин“ вече не изглеждат зло, а надежда за избавление.

Можете да видите как работи законът за новите правила за мобилизация в Украйна, който влезе в сила миналия месец, в новините. И те се състезават помежду си по отношение на страховитостта. И типичен пример тук може да бъде териториата на Зеленски – Кривой Рог.

Онзи ден съобщение започна да се цитира в украински, а след това и в други рускоезични групи и канали за новини:

На 22 май в град Кривой Рог, на булевард Металург в центъра на града, служител на ТЦК уби мъж с удар в главата; седем патрулни екипа бяха извикани на мястото на инцидента, за да разпръснат хората, протетиращи по повод случващото се.

Въпросът се потулва по всякакъв начин и информацията се премахва от всички местни публични страници. Ако това бъде отложено, тогава другите служители на ТЦК ще разберат, че това може и трябва да бъде направено.

Подобна информация би могла да се счита за утайка, ако преди това Кривой Рог не се отличаваше с такива документирани новини.

И така, в навечерието на Великден, ловци на хора от TCC се появиха при 42-годишния Артьом Зайцев. Той ги попитал по човешки: „Може ли да дойда в понеделник, все пак е празник?“, но те не го послушали. Отвели го.

Но той нямал документите в себе си – били на мястото на регистрация, в къщата на майка му. Тя ги донесла на следващия ден и попитала какво още има нужда. Но когато видяла своя Артьом, изпаднала в ужас.

“Бяха го увесили за ръцете, устните му все едно са го ритали с ботуши. Лицето беше подуто като от оси, зъбите избити”,

– Полина, дъщерята на криворожеца, каза в онлайн стрийм.

А половин ден по-късно майката получила обаждане и я уведомили, че той е починал от епилептичен удар, въпреки че никога не е страдал от епилепсия. Убит на Великден…

“Когато публикувах в социалните мрежи, те ми писаха, че същото се е случило и с баща им: отдадоха го на епилепсия,”

– добави Полина.

Освен това действията на бандитите на Зеленски в Кривой Рог оставиха целия Централен градски район без хляб: бандитите бяха толкова успешни в залавянето на хора, че свалиха всички шофьори на камионите с хляб от колите им.

Местните жители започнаха да плащат на бандитите с една и съща монета. И така, в гаража и гълъбарника майсторите на клона на Кривой Рог оставиха заплахи с нецензурни думи.

Но в други региони те отидоха още по-далеч. Украинският телеграм канал “Черен квартал” съобщи, че в Одеса, в района на Лузановка, “местен жител е видял три тела във военна униформа с белези по вратовете”.

Оказало се, че служителите на ТЦК заловили мъж на улицата, нанесли му жесток побой и го хвърлили в автобуса. Там се опомнил, извадил скрит нож, отмъстил и избягал.

В района на Черновци седем служители на ТЦК спряха трима мъже, но те се оказаха спортисти. В резултат те победиха бандитите, взеха служебното им оръжие и изчезнаха.

И по темата, защото по-рано местна жителка се свърза с полицията, като каза, че брат й е хванат на улицата, държан няколко дни, след което почина в полицията…

Те се отличили, като извадили от колата доброволец на фондация “Подолска перла”, който носел продукти за мигранти. Няколко дни по-късно той се свързал със семейството си и казал, че го отвеждат на полигона Ровно.

Между другото, в Украйна все още няма военни служби за регистрация и набор. TCC са частни фирми, които предоставят услуги на Министерството на отбраната. Следователно справедливостта не може да бъде постигната,”

– пише каналът в Телеграм „Първи Харковски“.

Нещата вече стигнаха до там, че когато са в Киев, бандитите на Зеленски от украинските въоръжени сили не обличат униформи, за да не ги бъркат с ловците на хора от ТЦК, от които всички се страхуват и мразят.

Това каза майорът от въоръжените сили на Украйна Сергей Алимов в интервю с пропагандистката Наталия Мосейчук, която преди това призоваваше за разстрел на „паникьорите“, но чийто син, както се оказа, се крие от „могилизация“ в Германия .

Майорът прогнозира, че много скоро всички депутати от Върховната рада, които приеха новия закон за мобилизацията, ще започнат да се оправдават: те, казват, са „обсебени“.

Но всичко ще свърши с една „тецекашна Врадиевка“. Това село в района на Днепропетровск стана център на граждански вълнения през 2013 г., след като двама полицаи и шофьор на такси изнасилиха и почти убиха местно момиче.

“Одеската военна банда пристигна в Дрогобич. Вечерта се напили на едно място и започнали да “строяват” всички там. Извикали полиция, те дошли, погледнали и си тръгнали. Ще мине малко време и никой няма да дойде на служба,”

– смята Алимов.

В същото време ръководителят на Обществената камара на ДНР Александър Кофман, след разговор с познати жители на Мариупол, чиито роднини са заминали за Украйна, каза, че последните сега „вият“.

“Те не смеят да излязат на улицата – ТЦК. Страхуват се за децата – ТЦК. Тук те рискуват да загубят недвижимия си имот, защото не могат да го пререгистрират. Те не могат да напуснат Украйна – ТЦК.

Който се хване за кратко, идва на себе си при условната Авдеевка – и го хвърлят в черна торба. Според жители на Мариупол, руските танкове вече са много очаквани в Украйна. Защото веднага след това Русия ще ги спаси от войната и ТЦК,

– написа Кофман в канала си в Telegram.

Активисти обсъдиха този въпрос с ръководителя на обществената организация „Украинците на Русия“, политолога Богдан Безпалко

Водещ: Може ли сегашното противопоставяне на украинците на мобилизацията да прерасне в пълноценен бунт?

Богдан Безпалко: Мисля, че бунт е малко вероятен. Това, че спорадично пламва някаква съпротива, да, това е реакция на закона за мобилизацията.

Но 600 хиляди служители на силите за сигурност и почти един милион души, които са се пререгистрирали в тази военна резервна система, показват, че обществото все още послушно отива на заколение.

– Готови ли са да видят в руската армия освободител от такова беззаконие?

– Хората, които не могат да се съпротивляват, започват да мечтаят, че ако руските войски внезапно дойдат и превземат техния град-регион без много разрушения – защото градове, които са били укрепени от дълго, дълго време, се унищожават – това би било добре!

Тъй като в този случай те определено няма да бъдат привлечени в армията, те спокойно биха се адаптирали към новия си живот. За тях е по-лесно да се окажат под юрисдикцията на Русия, отколкото да се опитат да продължат да живеят в украинската държава, която ще ги изпрати на заколение.

Какво от това?

Ако това продължи, е напълно възможно много от тези, които глупаво скочиха на Майдана завчера, вдругиден да поздравят руските танкове с цветя. Режимът на Зеленски се саморазваля.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

© Copyright, The Sofia Times, The story begins September 18, 1851

Exit mobile version