АНАЛИЗИ

ЗАДАВА СЕ КАТАКЛИЗЪМ

ЗАДАВА СЕ КАТАКЛИЗЪМ

Усещате ли вибрациите? Внезапното затихване на птичките, внезапната промяна във времето и усещането за изтръпване? Усещането „пред буря“?

Нещата в политиката никога не са случайни. Не са хаотични. Винаги са ПЛАН. За спасение или за унищожение. За запазване на статуквото или за запазване на определени индивиди. За оттегляне и прегрупиране или за бой до последно.

Признаците ги виждаме. Изглеждат ни странно, защото виждаме само горната част от пъзела. Не виждаме цялата картина и замисълът на художника. Но е достатъчно да усетим идеята.

Оставки тихо се сипят като пролетен дъждец. Немислимото стана факт – Цветанът на мисълта, Гуруто на изборите, подаде оставка като депутат. И тъкмо да се зарадваме, го виждаме как още по-дейно участва и се бърка в политиката. Като дори оставя на заден план Главната Мутра на Републиката. Странно? Може би само за неизкушените от политиката наблюдатели. Това е процес.

ГЕРБ се готвят за прегрупиране на силите. Защото този път срещу тях има и външна заплаха. Или по-скоро оттегляне на идеолозите и спонсорите на идеи и политики. Което налага да се опитат да се спасят със собствени сили. Но се сблъскват със собствената им некомпетентност и най-лошото – самонадеяност.

Вероятно около изборите правителството ще подаде оставка, за да остави лошите от БСП да съставят правителство. И ще се отиде на предсрочни избори, защото Нинова такава грешка няма да направи. Дотогава гербавите ще се надяват, че капаните, които са заложили, ще започнат да гърмят /вместо капани, щях да сложа друга дума, ама заради нея блокират/. И служебното правителство да излезе виновно за всичко. И всички медии, политолози и цялото герберско войнство се готви за момента, когато трябва да сринат доверието в опонентите си. И да се върнат на бял кон във властта.

Но този път нещата ще са различни. Не се знае отвъдокеанските стратези какъв план имат за България. Със сигурност той не включва Цецку и Боку. Те са кауза пердута. Тогава кого??? И как?

Въпрос за 100 000, госпожи и господа! Залагайте!

Елена Гунчева

Може да харесате

© Copyright, The Sofia Times, The story begins September 18, 1851

Exit mobile version