Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Асен Василев брутално спря възможността да получаваме с 32% по-евтин руски газ, а Кирил Петков излъга за танкерите

“Будният гражданин Слави Трифонов направи публично изявление и призова Бойко Рашков да го арестува. И е редно той да се самосезира. Бойко Рашков, като официално признат борец срещу мафията, да вземе да се задейства. Слави Трифонов е готов психически. Ние ще му занесем портокали”, каза в ефира на Би Ти Ви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Поводът е публично признание на Трифонов, че е мафиот, и чака Рашков да дойде да го арестува поне за 24 часа.

“Много хора бъркат темите за избор на шеф на КПКОНПИ и за промяна на закона за комисията. Бойко Рашков не е монахиня в девически манастир. Той в момента управлява МВР. Не разбирам какви са тези писъци. Като МВР министър Рашков би трябвало да се занимава с престъпността. Вярно, имаше един арест на Борисов, който завърши позорно”, поясни Йорданов.

<<<Слави скандално зове Рашков: Извикай Киро и Лена на разпит и ме арестувайте, поне за 24 часа>>>

Той коментира и скандалния запис от закритото заседание на ДБ. “Лъсна лицемерието им и отношението им към нас. Непрекъснато говорят за IT, а се издъниха в това, от което би трябвало най-много да разбират. Голяма издънка е това. Физиономията на финала на записа на Иво Мирчев приличаше на Тодор Живков на конгрес”, каза Тошко Йорданов.

“Още в началото казахме, че не искаме Кирил и Асен да са министри. Искахме да има правителство, но лицемерието и неморалността са доста сериозен повод да напуснем преговорите. Не е нужно да ни обичат. Проблемът е, че лъжат. Не сме обещали да влизаме в коалиция на лицемерието. За чий … г-жа Нинова държи мандата, а не го върна днес? Само защото иска още да продава оръжие на Украйна и да бъде още малко министър. По-честният вариант е президентът да извика партиите и да удължи срока по “взаимно съгласие”. Стискането на мандата е жалко и смешно. Аз се забавлявам с тези хора. Това е на-дълго управлявалият кабинет в оставка още от преди комунестическия режим. Не знам кои партии ще влязат в следващия парламент. Не знам какво ще се случи, ако сме същите партии в следващия парламент. Проблемът с КЕВР го дължим на некомпетентността на Лена Бориславова. Тя е слаб юрист, за съжаление с огромно влияние върху парламентарната група.

Публично властта беше парцелирана, но се ръководеше от Асен Василев. Благодарение на него нашият министър на енергетиката не успя да направи нищо. Александър Николов спори с Кирил Петков и с Асен Василев. Премиерът излъга, че ще имаме регулярни доставки на втечнен газ. Министърът на енергетиката и на МРРБ работеха въпреки натиска на Василев и Петков“, коментира депутатът от ИТН.

“Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от ЕС, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на Александър Николов е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който брутално е спрял това, се казва Асен Василев“, разкри Тошко Йорданов.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам Над 600 000 българи са готови...

СВЯТ

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са основната причина изпадналият в...

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

СЛУШАЙТЕ РАДИО