КОНСПИРАЦИЯ

Руското разследване потвърди връзката между атентаторите от Крокус Сити Хол с Киев и Вашингтон

Разследването потвърди и процесуално затвърди връзката между извършителите на терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“ край Москва и украинските националисти. Това съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев по време на среща в Архангелск за сигурността в северозападната част на Русия, предаде Известия.

„В хода на разследването беше потвърдена и процедурно затвърдена връзката на преките извършители на този терористичен акт с украинските националисти„, заяви той.

Патрушев нарече терористичната атака ярък пример за безчовечност и яростна омраза към Русия. Според него, независимо къде се укриват извършителите, съучастниците и организаторите, те ще понесат заслужено наказание.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя, като се позова на предварителните резултати от разследването на терористичната атака, посочи „недвусмисленото участие“ на Украйна в нея. Той отбеляза, че въпросът за участието на западните разузнавателни служби остава открит.

По-рано на 8 април беше съобщено, че обвинените в организирането на терористична атака в Крокус Сити Хол в Красногорск посочиха своя координатор. Според тях човек на име „Сайфуло“ се свързал с тях и обещал по 1 милион рубли. „Сайфуло ни каза да отидем в Украйна, в Киев, там ще ни дадат 1 милион рубли“, отбеляза един от обвиняемите по време на разпит.

Преди това, както писа Вестник Утро, в телефона на един от терористите, нападнали концертната зала Крокус Сити Хол, бяха открити снимки със знамето и герба на Украйна, а също и снимки на военни и бронирани автомобили в близост до разрушените жилища. На телефона има и изображение на украинска пощенска марка с военен, който прави неприличен жест. Уточнява се, че съдържанието на мобилното устройство потвърждава връзката между атаката срещу концертната зала и украинската следа.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да харесате

ПОЛИТИКА

Ванчето мисли, че българите ядат доматите с колците “В цялата страна имаме малко над 100 билборда”, каза по Нова телевизия Ваня Григорова. Това са...

ФОКУС

Може би трябва да перифразираме лозунга на „ще изглежда, че притежавате неща, които всъщност не контролирате, и ще бъдете щастливи“. Фразата на Световния икономически...

БАНКЕРЪ

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...

ПОЛИТИКА

ВМРО категорично е за Европа, но не и за Европа по модела “Урсула” На тези избори за Европейски парламент очевидно гласуваме и по разделителната...

© Copyright, The Sofia Times, The story begins September 18, 1851

Exit mobile version