Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Паника в стадото ГЕРБ: Социалните мрежи се гаврят с Вампира Борисов

Паника е обхванала управляващата шайка ГЕРБ, след като профилът на нейния лидер Бойко Борисов е станал за подигравка на стотици хиляди потребители на фейсбук.

Благата вест потвърди и един от най-големите експерти по пиар и комуникации Любомир Аламанов.

Вижте коментара му, от който става ясно с какви недодялани начини герберастите се опитват да заглушат подигравките с Баце:

Ако случайно бях комуникационен съветник на ГЕРБ, щях да ги посъветвам незабавно да си уволнят отговорника за социалните мрежи.

Разгледайте какво става под постовете на Борисов. Тече истинска забава.

В началото на протестите много хора с имената си и с репутацията си пишеха под постовете му с конкретни въпроси, обвинения, числа, търсене на отговорност и искане на оставки. Разбираемо, всеки премиер заслужава любовта на хората.

Виждаме отговора. Опит за флъд (удавяне) на коментарите под всеки пост с позитивни мнения за Борисов. Бърза оценка за постигнатото:

• Използват се очевидно фейк профили, със снимки на актриси, създадени тази година.

• Даже няма опит за развиване на профилите, търсели са бързина пред качество.

• Споделят предимно графично съдържание.

• Снимки на Борисов с любовно послание. Наистина ли?

• Явно не могат да споделят опорки под формата на текст или числа.

• Явно има притеснение, че няма да се справят с интерпретация на текущи новини.

• Удавят даже смислените конструктивни мнения на истински профили, симпатизиращи на ГЕРБ.

Като цяло остава усещането за футболна фенщина. Подобно поведение не е достойно за обсъждане на бъдещето на страната ни в условията на пандемична криза. Ако бях симпатизант на ГЕРБ, щеше да ме е срам, че това е нивото на защита на премиера.

Но тези усилия са напразни, защото ако човек блокира само 4 /четири/ профила, всичко се изчиства и истинските коментари стават достатъчно видими.

Ако нищо друго не могат да предложат хората, отговарящи за Тролове-ГЕРБ, по-добре да спрат коментарите под постовете на Борисов. Както направиха под постовете на Караянчева. Посланието е същото – не искаме да разговаряме с хората. Но поне излагането и срамът са по-малко.

Ще си позволя да припомня, че преди години ГЕРБ се присъединиха към предизборната декларация на Обединената комуникационна общност за въздържане от използване на тролове.

Комуникациите в съвременната епоха са комплекс от наука и изкуство. Разбирам ги ГЕРБ, че няма как да си вземат най-добрия дигитален екип за целия свят или агенцията, спечелила световна награда за Community Relations. Но има много други добри специалисти. Трябва да започнат да ги слушат повече.

А може и да са се отказали от нормални комуникации. Ясно е как свършва този вариант.

Усмихнат ден!

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО