Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА БОРИСОВ!

Бай Ганьо, разбра ли, че проспа цялото лято!

Вместо да джиткаш нелегално с джипа и да се криеш кат шумкарин в горите тилелейски, да „управляваш“ чрез постове или клипове във Фейсбук, да ревеш на Брюкселските ти началници да ти помогнат да не те натикат в дранголника и да останеш на власт, да плюеш младите хора- бъдещето на България, които си дойдоха от чужбина да те уволнят, да клеветиш президента Радев, който справедливо ти врътна протестите и ти каза в прав текст „Мутро вън“, да създаваш организация с дни наред как да се справиш с многохилядните протести, командвайки единственото ти спасение, „Родната полиция“, в която си назначил хиляди ганстери и бухалки от „нощния свят“, трябваше да създадеш:
ИНСТИТУЦИОНАЛЕН ПЛАН за справяне със втората вълна от КОВИД-19!

И в този план да фигурираха според мен няколко важни неща:

1. Организиране на самостоятелни болници за лекуване само на Ковид-болни във всеки областен град! А, не да спираш плановите операции или да ликвидираш болници, отделения, като клиниката за трансплантации в Александровската болница!

2. Създаване на центрове с необходимата апаратура във всеки областен град за вземане на плазма от пациенти наскоро оздравели от Ковид-19. По подобие на кръвните центрове в цялата страна. Оказва се, че плазмата помага на мнозинството лекувани с нея!

3. Създаване на спешни звена във всички болници и поликлиники за масово тестване на населението и организиране по-най бърз начин лечение на позитивните.

4. Кадрови план за обезпечаване лечението на гражданите със лекари, сестри, лаборанти: микробиологични, клинични, рентгенови, санитари и ……..!

5. Финансов план за заплати и бонуси, медикаменти, оборудване и ……..!

6. График за изпълнение на горните мероприятия!
И това са само малка примерна част от всичко онова, което е трябвало се отработи през месеците юни, юли, август и септември!

Борисов, аз боледувах от КОВИД-19!

Три денонощия дишах като риба на сухо и две седмици бях като парцал.

Знам, че днес си отиват хора, защото не могат да ги приемат в болниците!

Знам, че днес си отиват хора, защото днес в България има само два апарата за вземане на плазма! Само два нарцис лъжлив! И още два ще заработят тези дни във Варна. Защо не ги направи 200 бе чекмедже-толуп! Защо не създаде бонуси за хората дарили плазма! Една плазма-един човешки живот! Един апарат струва само 30000 лева! В твоето чекмедже имаше много повече пари!

Знам, че днес си отиват хора, защото нямат пари да си направят PSR-тест и когато отидат при лекар е вече късно! Знаеш ли, че в Китай за две седмици са тествали милиони хора, не в Ухан, в друга област. И то без пари!

Знаеш ли, че в новооткритите тези дни центрове за тестване пред болниците и поликлиниките, когато на всеки трети човек му кажат, че е позитивен повечето не знаят какво да правят. Част от джипитата ги няма защото са болни, други работят онлайн, трети просто ги е страх и са се скрили! Болниците връщат хора, приемат само по-тежки случаи поради липса на легла!

Да, истината е, че мнозинството от лекарите, сестрите, санитарите, спешна помощ, доброволците работят здраво, дори умират, но изпълняват дълга си! Поклон пред тях!

Поклон въпреки твоето бездействие Нарцис-лъжлив!

Защото, ако Франкенщайн си беше свършил работата днес щяха да умират много по-малко хора! Бай-Ганьо, вземи си дисагите, джиповете, мисирките, ПКП-то, и цялата герберска „божия напаст“ и бягай при краварите!

Отивай си човече, отивай си герой от романа на Достоевски, за да не ти лепнат същия прякор, като на онзи византийски император ослепил войните на цар Самуил!

Мислите ли, че няма да е интересно и на вашите приятели? Споделете тази история!

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО