Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Хаджи Тошко: Асен Василев има вина да не получаваме с 32% по-евтин руски газ

Проблемът с КЕВР се дължи на юридическата некомпетентност на Лена Бориславов, заяви Тошко Йорданов

Промените в закона за КПКОНПИ и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията са различни неща, каза в интервю за Би Ти Ви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Нали шефът на КПКОМПИ трябва да разследва престъпления за незаконно придобити средства. В момента Бойко Рашков да не е монахиня в девически манастир, той е начело на МВР една година. Би трябвало и в момента да разследва всякакви престъпления от всякакъв характер… Вярно имаше един арест – на Бойко Борисов, който завърши позорно“, обяви Йорданов.

Той напомни, че от записа от закритата среща на „Демократична България“, става ясно, че са нужни технически промени в текстовете на закона за КПКОНПИ. По думите му проектът е „некадърно“ преписан от проектозакон на ГЕРБ.

Йорданов обяви още, че проблемът с КЕВР (регулаторът остана без председател) се дължи на „юридическата некомпетентност на Лена Бориславова“.

По думите на депутата от ИТН министрите от квотата на партията са работили добре, но Кирил Петков и Асен Василев са им пречили да си вършат работата.

Като пример за зловредна намеса на Асен Василев той даде отказа от доставки на газ от Русия.

„Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от Европейския съюз, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на Николов (Александър Николов, министър на енергетиката от квотата на ИТН) е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който е брутално, е спрял това, се казва Асен Василев“, обясни Тошко Йорданов.

Той призна, че не може да даде отговор на въпроса с кого ИТН би преговаряла в следващия парламент, ако влезе в него.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам Над 600 000 българи са готови...

СВЯТ

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са основната причина изпадналият в...

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

СЛУШАЙТЕ РАДИО