СВЯТ

Виктор Орбан: Напускам ЕНП! Няма да се извинявам на Сорос, че го изхвърлих от Унгария!

Виктор Орбан: Напускам ЕНП! Няма да се извинявам на Сорос, че го изхвърлих от Унгария!

Няма да се извинявам нито на Сорос, нито на Юнкер! Излизаме на мига от ЕНП, ако ни лишат от право на глас, категоричен е унгарският премиер Виктор Орбан.

Драмата между Брюксел и Будапеща днес достигна своя апогей. ЕНП официално обяви, че замразява членството на унгарската управляваща партия ФИДЕС, заради отказа на нийният лидер и премиер на Унгария Виктор Орбан да се извини за острите си критики срещу Юнкер и Сорос.

Президентът на ЕНП Манфред Вебер обяви, че през следващите седмици партията на Орбан ще бъде следена изкъсо от специално назначена еврокомисия. Вече е известно, че в състава й ще присъства Херман ван Ромпой, бивш председател на Европейския парламент, и изявен соросоид-глобалист. А едно от скандалните изказвания на същия е, че понятия като „род“ и „родина“ трябва да отидат на бунището на историята.

„ФИДЕС ще напусне веднага ЕНП, ако членството й бъде замразено. Става въпрос за достойнството на страната ни“, категорични са унгарските управляващи.

Защо Орбан си навлече гнева на Брюксел?

Преди 5 години, веднага щом беше преизбран за министър- председател на Унгария, Виктор Орбан въведе закона „Спри Сорос“, както и строги антимигрантски правила. С което изгони соросоидните НПО-та от Унгария. Последва канонада от заплахи както от Брюксел, така и от Вашингтон. ЕС го плашиха, че ще спрат евросубсидиите. А САЩ – че ще въведат визи за унгарците.

Орбан обаче не спря с кампанията си срещу Сорос, а я разшири, като добави към „черния си списък“ и председателя на ЕК – глобалиста Жан Клод Юнкер. През последните месеци из цяла Унгария лъщят анти- Сорос и анти- Юнкер билбордове и тече мощна анти-глобалистка кампания. Действията на унгарския премиер доведоха до ярост слугата на глобалните корпорации Жан Клод Юнкер и той притисна ЕНП да изключат партията му Фидес.

Дали соросоидите от ЕС и в частност ЕНП действително ще изхвърлят Фидес, рискувайки да се обезкървят три месеца преди евроизборите, предстои да видим.Едно е сигурно – на Орбан хич не му пука нито за ЕНП, нито за Брюксел. Орбан е националист и анти-глобалист, който милее и работи единствено за благоденствието и просперитета на родната си Унгария.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.

Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

© Copyright, The Sofia Times, The story begins September 18, 1851

Exit mobile version