БЪЛГАРИЯ

Симеонов за пенсионерите: Трябва да ги смачкаме всички тия паразити. 12 млрд. грешни пари харчим всяка година за тях…

Мега скандал е станал снощи на тесен коалиционен съвет в Банкя.

На него са присъствали премиерът Борисов, Цветан Цветанов, вицепремиерите Симеонов и Каракачанов, както и последният вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев.

Ябълката на раздора са готвените тайни промени в пенсионната система, които ще станат изненадващо между двете четения на държавния бюджет. Тогава “депутати” ще внесат поправки за рязко вдигане на възрастта за пенсия.

Всички в коалицията са се разбрали това да стане, но в момента се карат за границата.

Валери Симеонов е окрилен от огромния си успех в смачкването на “майките” и иска демонстрираната сила на властта да се използва и срещу пенсионерите.

Той е твърдо да се излиза в пенсия на 75 години, и никакви изключения.

Борисов обаче е е по-плах и уплашен, и държи на началното си предложение от 72 години, което вече няколко пъти бе пускано за обсъждане в публичното пространство.

“Трябва да ги смачкаме всички тия кръвопийци и паразити. 12 милиарда лева грешни пари харчим всяка година за тях.” – били думите на Симеонов.

“Дали 72 или 75, ефектът ще е след 5 или 8 години съответно. Сега бюджетът нищо няма да усети.” – казал Борисов.

Симеонов обаче бил упорит и настоял, че ако те сега не го направят, когато са “преборили майките”, няма кой да го направи в бъдеще.

Разправията била толкова голяма, че има риск от предсрочни избори.

Какво точно са се разбрали, ще стане ясно в парламента…

Може да харесате

EXPRESS TV

Тя заяви, че не се притеснява от проверка, но никой не я търси По повод журналистическото разследване на сайта „Биволъ“, което твърди, че Лена...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...

© Copyright, The Sofia Times, The story begins September 18, 1851

Exit mobile version