Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

Специална технология на Microsoft ще помага на хората със затруднено зрение.

Израствайки в слепота или с ниско ниво на зрение, може да е много трудно за децата. Не само защото не могат да, четат или играят същите игри като връстниците си, но зрението влияе голяма роля върху социалната интеграция на децата. Тази пробна технология използва виртуална реалност, за да може хората със затруднено зрение да “видят” тези с които си говорят.

Предизвикателствата, които срещат тези хора са много, но особено голямо значение има това, че те не могат да видят невербалната комуникация на хората около тях. Project Tokyo е нов прокет на Microsoft, който има за цел да намери начин, по който изкуственият интелект и виртуалната реалност да помагат на деца и възрастни в неравностойно положение. От екипа на проекта казват:

 

specialna-technologiya-na-microsoft-pomaga

Специалан технология на майкрософт

“Ние като хора имаме способността да разбираме тези около нас по-лесно. Когато сме в една стая можем да определим, какво е настроението на човек спрямо нас и каква е обстановката, която ни обкражава. Хората със затруднено зрение, не могат да определят повечето от тези неща”

Целта на прокета е точно тези трудности да могат да бъдат избегнати. Устройството подобява на “лента за коса”, която засича множество фактори например:

– Когато е засечен, човек, който е на например 3 метра. Лентата ще изпрати кликащ звук, който ще идва точно то позицията на човека.

– Ако лицето на идващия човек е познато, името ще бъде чуто само от човека, който носи лентата.

– Ако лицето не е разпознато, продължителен звук се чува докато непознатият се обръща или навежда към лентата и кликващ звук се чува когато непознатият вече гледа право в лицето на носещия специалната технология.

Това са само част от приложенията на тази технология, която все още се доработва от Microsoft.

Може да харесате

ПАРИ

„Копаенете“ на криптовалута се превръща в пълноценна част от руската икономика. На 8 август Владимир Путин подписа закон, регулиращ движението на криптовалути в страната....

ТЕХНОЛОГИИ

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издаде административни актове, с които забрани прилагането от мобилните оператори на нелоялна агресивна търговска практика, тъй като чрез...

ТЕХНОЛОГИИ

Mнoзинa oтдaвнa гo пoдoзиpaт, нo ceгa изтичaнe нa инфopмaция пoĸaзвa, чe тeлeфoнитe ни нaиcтинa ни пoдcлyшвaт. Eдин oт мapĸeтингoвитe пapтньopи нa Fасеbооk пoдpoбнo oпиcвa...

ТЕХНОЛОГИИ

Много хора редовно съобщават за силен изкуствен шум около темата за изкуствения интелект. Но бизнесмените са по същество прагматични и съответно избират много „горещи“...

СЛУШАЙТЕ РАДИО