Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Петър Волгин пред ЕП: Стратегията ви за Украйна е цинична, кръвта на загиналите е върху вашите ръце

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч в Европейския парламент.

Той отбеляза, че конфликтът в Украйна е можел да бъде разрешен още през март 2022 г., но колективният Запад в лицето на САЩ и Борис Джонсън, тогавашен британски премиер, обаче са наредили на украинския президент Володимир Зеленски да спре мирните преговори в Истанбул.

„Колективният Запад знае, че Украйна не може да победи Русия, а Западът също не може да победи Русия, но използва военния конфликт, за да изтощи Русия“, каза политикът.

Според него в резултат на циничната стратегия са загинали стотици хиляди хора. Парите, които Европейският съюз (ЕС) изпраща на Киев, означават повече смъртни случаи – както военни, така и цивилни. Евродепутатите, които са гласували в подкрепа на резолюциите за финансова помощ за Украйна, са отговорни за жертвите.

„Кръвта на загиналите в Украйна и в Русия е върху вашите ръце, върху ръцете на мнозинството от евродепутатите“, заключи той.

Волгин пред ЕП: Западът ползва войната, за да изтощава Русия

САЩ и Великобритания знаят, че Украйна не може да победи Русия, но продължават да подпомагат на Украйна финансово и военно, единствено за да изтощават Русия, но с цената на стотици хиляди човешки жертви. Тази стратегия на Запада е цинична! Това заяви евродепутатът Петър Волгин от трибуната на Европейския парламент в Страсбург. „Войната в Украйна можеше да свърши още през март 2022 г., ако колективният Запад в лицето на САЩ и Борис Джонсън не бяха наредили на Зеленски да провали мирните преговори в Истанбул“, уточни Волгин, посочвайки, че Европа следва една безкрайна война на изтощението.

„Всеки един снаряд, всяко едно евро, което Евросъюзът изпраща на Киев, означава продължаване на войната, съответно и загуба на още човешки животи.“ Волгин привлече вниманието на залата и създаде смут, като директно обвини депутатите в ЕП, че стават съучастници и носят пряка отговорност за жертвите.

„Като поддържате режима на Зеленски, вие ставате съучастници в убийството на толкова много хора. Кръвта на жертвите в Украйна и в Русия е и по вашите ръце, депутати от мнозинството в Европейския парламент! И колкото и да се правите на Пилат Понтийски, не можете да измиете тази кръв!“

Волгин допълни, че съдът на историята ще отсъди за решенията на евродепутатите. Депутатът, излъчен от партия „Възраждане“, споделя становището, че войната можеше да бъде избегната, ако Украйна беше оставена да бъде неутрална държава, без НАТО до руските граници. Вместо това обаче, Западът демонстрира своя пълен контрол чрез марионетното правителство на Зеленски, с което предизвика рекцията на Русия.

 

В четвъртък се очаква ЕП да гласува резолюция, с която държавите – членки на ЕС, да потвърдят, че продължават финансовата и военна подкрепа за Украйна.

След речта си Петър Волгин написа във Фейсбук: “Днес направих първото си изказване в пленарната зала на Европейския парламент по темата за продължаващата финансова и военна полощ за Украйна от страна на държавите членки на ЕС. 99% от изказващите се бяха като зомбита. Като развалени машинки повтаряха фрази от типа “Слава на Зеленски” и “Долу Путин”. Както можете да се досетите, моето изказване беше коренно различно от тези обидни за здравия разум речи. Резюмето на думите ми в едно изречение: всички, които помагат на Зеленски – с думи, пари и/или оръжие – всъщност допринасят за разгарянето на войната и за смъртта на още десетки хиляди украинци и руснаци.”

По-рано по време на заседанието на ЕП заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис заяви, че 1,4 млрд. евро от замразените руски активи вече са били използвани за закупуване на оръжия за Украйна. По-рано през деня „Файненшъл таймс“ съобщи, че ЕС се готви да предостави на Украйна нови заеми на стойност до 40 млрд. евро, независимо от участието на САЩ и продължаващото вето на Унгария върху удължаването на срока на замразяване на руските активи.

В началото на септември бившият британски министър-председател Борис Джонсън потвърди в разговор с руските шегаджии Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексей Столяров), че е участвал в прекъсването на мирните преговори между Русия и Украйна през 2022 г.

На 30 август, американската дипломатка Виктория Нюланд заяви в интервю, че Турция е предложила платформа за преговори между Русия и Украйна, като в залата не е имало представители на САЩ. Към края на преговорите представителите на Киев са се консултирали със страната на САЩ, след което споразумението се е разпаднало, уточни Нюланд.

Последният кръг от преговорите между Русия и Украйна се проведе в Истанбул на 29 март 2022 г. Те продължиха около три часа. По-късно Киев официално се отказа от контакти с Москва. На 4 октомври същата година украинският президент Володимир Зеленски представи решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната за невъзможността за провеждане на преговори с руския президент Владимир Путин.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Българска фирма е внесла и продала на Хизбула заредените с експлозиви пейджъри България влиза във фокуса на гигантски скандал. Според унгарската медия Telex българска...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

ПОЛИТИКА

Имах джентълменско споразумение с ВАС – спазиха го! Това са истински професионалисти! Те ми върнаха надеждата за институциите в България. Те доказаха, че когато...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

СЛУШАЙТЕ РАДИО