Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

Най-надеждните коли на старо

Собствениците на тези марки и модели имат най-малко оплаквания от автомобилите си

Автомобилните производители са в постоянна надпревара за създаването на по-технологични превозни средства, като резултатът е появата на нови агрегати, които са все по-сложни. А това няма как да не се отрази на надеждността на превозните средства.

Британското издание Whatcar направи класация на най-надеждните марки и модели, като включи в списъка автомобили, произведени през периода 2011-2020 година. Изследвани са общо 171 модела на 31 производителя, като за основа са взети данни от техните собственици – 13 000 души, които е трябвало да съобщят какви проблеми са имали с колите си през последните 12 месеца.

Повредите са разделени на 14 групи – климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електроника, изпускателна система, горивна система, скоростна кутия/съединител, информационно-развлекателна система/навигация, салон, електроника на двигателя, кормилно управление и окачване.

10. Volvo – 84,7% (оценка на надеждността)

Автомобилите на Volvo винаги са добър избор, ако търсите надеждна и солидна употребявана кола. Моделът V40 (2012-2019 година) е втори по надеждност стар семеен автомобил с резултат 95,6%, а XC90 (2002-2015 година) е трети по надеждност луксозен SUV с резултат 75%.

9. Subaru – 87,8%

Японската марка винаги е постигала високи резултати в подобни класации. Нейните най-добре представящи се модели са Outback (2015-2020 година) и Forester (2013-2020 година). За тях обаче данните са прекалено малко за посочване на среден резултат.

1. Lexus – 96,0%

Фактът, че повечето модели на Lexus са хибриди и следователно са по-сложни от тези с конвенционални двигатели прави резултата на японската марка още по-впечатляващ. Моделът CT (2011-2021 година) е вторият по успех в електрическия/хибриден клас с 98%, а IS (2013-2021 година) е веднага след нето с 97,6%.

Може да харесате

ПАРИ

„Копаенете“ на криптовалута се превръща в пълноценна част от руската икономика. На 8 август Владимир Путин подписа закон, регулиращ движението на криптовалути в страната....

ТЕХНОЛОГИИ

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издаде административни актове, с които забрани прилагането от мобилните оператори на нелоялна агресивна търговска практика, тъй като чрез...

ТЕХНОЛОГИИ

Mнoзинa oтдaвнa гo пoдoзиpaт, нo ceгa изтичaнe нa инфopмaция пoĸaзвa, чe тeлeфoнитe ни нaиcтинa ни пoдcлyшвaт. Eдин oт мapĸeтингoвитe пapтньopи нa Fасеbооk пoдpoбнo oпиcвa...

ТЕХНОЛОГИИ

Много хора редовно съобщават за силен изкуствен шум около темата за изкуствения интелект. Но бизнесмените са по същество прагматични и съответно избират много „горещи“...

СЛУШАЙТЕ РАДИО