Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗДРАВЕ

ЕТО НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ТЯЛОТО





Алкализирането на тялото е от съществено значение.

Киселинността на организма влияе върху всички заболявания, рак,наднормено тегло, автоимунни, диабет и много други. За щастие да направите тялото по-алкално (противоположно на киселината) е много лесно.

1.Пийте лимонена вода, когато се събудите.
Започнете деня си с голяма чаша вода и излейте сока от 1 цял ​​прясно изцеден лимон в него.
Лимонът има кисел вкус, но той има обратен ефект върху тялото и метаболизма ви – алкализира го.

2. Консумирайте обилни зелени салати , започвайте винаги обяда и вечерята си със зелана салата овкусена с лимонов сок и зехтин.
Зелените салати са сред най-добрите източници на алкални минерали, като калций, богати са и на хлорофил, който е много важен при лечение на рак.

3. Яжте по няколко сурови бадема на ден.
Бадемите са богати на естествени алкални минерали като калций и магнезий, които помагат за балансиране на киселинността и баланса на кръвната захар.

4. Пийте бадемово мляко и ягодоплодни смутита с добавки като спирулина или хлорела или ечемична трева или листни зеленчуци.
Предпочитайте бадемовото мляко пред кравето, тъй като последното подкислява организма и е вредно за възрастните.

5. Упражнявайте се, доколкото можете или поне няколко пъти седмично.
Ако не се чувствате спортна натура, правете бързи разходки по 40 минути 4 пъти седнично, които изгарят много калории и ускоряват метаболизма ви. Освен това те са подходящи и за хора с наднормено тегло, тъй като не представляват рискове за ставите като самото бягане.
Бързото ежедневно 40 минутно ходене е профилактика и за рак на гърдата и не само. Упражненията също помагат за премахването на киселинните отпадъчни продукти, така че тялото да ги елиминира по-добре с изпотяване.

6. Научете се да дишате правилно. Дишайте дълбоко, това е от съществено значение за вашето здраве.
Открийте предимствата на съзнателното дишане, на усещането как въздухът влиза и излиза от тялото ви. Изберете незамърсено място, ако можете.

7. Абсолютно избягвайте месото, тъй като то е основният източник на подкисляване в организма.

8. Избягвайте натоварените със захар сладкиши и силно подсладе









Може да харесате

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО