Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

И Сенатът одобри финансирането на войните по света





Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти 100 милиарда долара Решението бе подкрепено от огромно мнозинство – 79 “за” и 18 “против”.. Последната стъпка е подписът на американския президент Джо Байдън, който обеща веднага да подпише законопроекта.

След окончателното приемане на закона за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войната в Украйна за 61 милиарда долара, първата партида от тази помощ, благодарение на вече създадената логистика, ще бъде изпратена до броени дни. Това каза на брифинг във вторник прессекретарят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър, цитиран от bbc.

„Благодарение на организации като Групата за финансиране на сигурността на Украйна, както и на съвместните ни усилия със съюзници и партньори, създадохме много мощна логистична мрежа, която осигурява доставката на помощ на Украйна“, добави той.

Във вторник Ройтерс и американската преса съобщиха, позовавайки се на свои източници във Вашингтон, че първата партида за Украйна ще е на стойност 1 милиард долара и че е подготвена предварително, така че може да бъде прехвърлена до границите на Украйна за по-малко от седмица. В социалните мрежи се появиха видеа на бронираните машини Bradly, които вече са на път от Германия към Полша.

Новият пакет от военно оборудване ще включва бронирани машини, артилерия и системи за противовъздушна отбрана, съобщава Politico, цитирайки няколко души от администрацията на Байдън. Предстоящият пакет от военно оборудване на САЩ за Украйна вероятно ще включва ракети с голям обсег ATACMS, съобщи CNN, позовавайки се на източници от Конгреса. Досега САЩ изпращаха ракети с обсег 160 км, но сега могат да изпратят аналози с обсег 290 км.

Украинският вече не легитимен президент клоуна кръвопиец Зеленски благодари на сенаторите за парите о оръжията. „Този ​​вот засилва ролята на Америка като стожер на демокрацията и лидер на свободния свят“, написа Зеленски. „Също така оценявам парите на президента Байдън и очаквам с нетърпение бързото подписване на законопроекта и предоставянето на следващия пакет от оръжие. Оръжията с голям обсег, артилерията и противовъздушната отбрана на Украйна са изключително важни инструменти за бързото възстановяване на справедлив свят“, се казва в изявлението на украинския президент.

Законопроектът също така включва 26 милиарда долара финансиране на войната ва Израел и пари за Газа, в допълнение към 8 милиарда долара за подпалване на вонтата в Тайван и Индо-Тихоокеанския регион.

Той дава на базираната в Китай компания майка на TikTok девет месеца, които президентът може да удължи до една година, за да продаде популярната социална медийна платформа или да бъде забранена в САЩ. TikTok заяви, че ще оспорва закона в съда.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПАРИ

Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е...

СКАНДАЛ

Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е публикувал на 30 април,...

СЕНЗАЦИЯ

Как киро и Лена излъгаха държавата, а Венеция стана…Кирил В рамките на няколко дни през май 2021 г. Кирил Петков е прехвърлил на Мартин...

ИМОТИ

Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Заради високите цени на имотите много хора са готови да купят жилище...

СЛУШАЙТЕ РАДИО