Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

LIFE

Веско Маринов плаща по 1000 лева на месец за хоспис на майка си





  • Досега Веско е платил над 70 хиляди лв.
  • Баба Данче е на 90 и вече е трудно подвижна

Майката на естрадната икона Веско Маринов – баба Данче, която е прехвърлила 90 години, е настанена в частен хоспис, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Справка с ценоразписа на заведението показва, че месечните такси там са около 1000 лева – доста евтино, предвид факта, че в столицата подобна услуга под бон и половина не може да се намери.

Досега Веско е платил над 70 хиляди лв., за да се грижат за майка му. Базовият пакет включва настаняване, основни грижи и храна четири пъти на ден, контрол на жизнените показатели, следене на общото здравословно състояние и приема на лекарствени средства от медицинска сестра и преглед от общопрактикуващ лекар по график.

Маринов на драго сърце давал сумата, защото бил много доволен, че персоналът обгрижвал майка му старателно. В дома за възрастни той я изпратил, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г. Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка.

Миналата година майката на певеца закръгли 90

За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

„Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица, и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, жалва се естрадният трубадур.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО