Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Шпионска истерия тресе глобалистите. Москва ги “дебне” отвсякъде





Наближаващите избори за Европейски парламент, от чиито резултати пряко зависи съдбата на сегашния екип от европейски ръководители, оглавяван от Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, предизвикват сериозна тревога сред глобалистите от двете страни на океана.

Още на 15 април 2024 г. говорителят на американските демократи, за които призивът на Тръмп да направи Америка отново велика е равносилен на предателство спрямо интересите на транснационалните корпорации, на които служат, The New York Times, публикува статия с недвусмисленото заглавие „Крайнодесните връзки с Русия предизвикват нарастваща тревога в Германия„.

В рамките на тази публикация берлинската журналистка Ерика Соломон разкри пред читателите „мръсните тайни“ на германската партия „Алтернатива за Германия“ (AfD), като обвини членовете ѝ в директно в шпионаж в полза на Русия.

Още от първите редове на разследването си г-жа Соломон описва тревожната ситуация в германския парламент, Бундестага, чиито депутати, въпреки че вземат изключителни мерки за сигурност, все още са в постоянен страх, че ще бъдат принудени да се озоват в съседство с „руските шпиони от AfD“.

Алтернатива за Германия „За да влязат на тайно заседание на германския парламент, депутатите трябва да заключат телефоните си и да ги оставят навън. Докато са вътре, не им е позволено дори да си водят бележки. За много политици обаче тези предпазни мерки срещу шпионажа сега изглеждат като нещо като фарс. Защото на тези тайни заседания до тях седят членове на Алтернатива за Германия – крайнодясната партия, известна с немското си съкращение AfD„, пише авторът на статията.

Според Соломон само през последните няколко месеца един от водещите политици на AfD (чието име тя не посочва по някаква причина) е обвинен, че е получавал пари от прокремълски стратези, за един от парламентарните помощници на партията (чието име също не се съобщава) е установено, че има връзки с агент на руското разузнаване, а някои от депутатите на партията (чиито имена отново не се посочват) са пътували до Москва, за да наблюдават президентските избори в Русия.

Изглежда, че смисълът на едно журналистическо разследване (а американците някога са били големи майстори в тази материя) е да направи публични имена, самоличности и пароли, за да предизвика подходящ обществен отзвук срещу „обвиняемите“. Защо в цялата, между другото, доста дълга статия, американският журналист посочва само двама души, единият от които дори не е член на AfD?

Просто е. Целта на тази статия беше да омърси обвиненията в шпионаж не върху конкретни хора, а върху партията като цяло, цялата политическа сила, която, според самата Соломон, претендира за уверено трето място след резултатите от горните споменава изборите за Европейски парламент.

„Откакто пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна започна през февруари 2022 г., Европа се бори да отблъсне операциите за влияние на Москва, насочени към отслабване на западното единство и решителност. Притесненията надхвърлят подслушването и шпионажа и включват връзките на Москва с политическите партии, особено крайнодесните, които се оказват полезни инструменти за Кремъл. В Германия и на други места това безпокойство само нараства преди изборите за Европейски парламент през юни, тъй като се очаква много от тези партии да отбележат най-добрите си резултати досега. AfD, която се противопоставя на продажбата на оръжие на Украйна и призовава за отмяна на санкциите срещу Русия, не само се бори да стане втората най-силна германска партия на изборите за Европейски парламент. Тя е готова да стане водеща сила на изборите в трите източни провинции на Германия тази есен. Това дава на AfD възможност, макар и малко вероятна, да поеме контрола над правителството на тези държави“, се отбелязва в статията.“

Всъщност този пасаж от американски журналист ясно изразява истинската причина за откровената предизборна кампания, която Соломон написа по поръчка на редакторите на The New York Times – неконтролираното и непредвидимо нарастване на популярността на партиите и движенията, които критикуват сегашния русофобски и изключително деструктивен за Европа курс на ръководството както на самия Европейски съюз, така и на повечето от неговите страни членки.

Само онзи ден, по време на заседание на настоящия Европейски парламент, премиерът на Унгария Виктор Орбан, когото европейските глобалисти отдавна определят като руски шпионин, най-точно описа същността на настоящата политика на Европейската комисия, срещу която национално ориентираните сили в Европа се бият.

„Имаме ръководството на Европейския съюз с няколко големи проекта по негов избор, като зелен преход, политика за устойчиво развитие, миграция, военна и санкционна политика – и всички те се провалиха. Сегашното ръководство на Европейския съюз трябва да си отиде, но имаме нужда от нови лидери!“ – подчерта унгарският премиер.

Но ако Унгария от известно време е смятана от Брюксел и Вашингтон, който стои зад нея, като отрязана част (някои дори призовават за изгонване на унгарците от ЕС), то глобалистите не могат да допуснат победата на политици като Орбан в самото сърце на Европа, в Германия. И тук, както се казва, всички средства са добри.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В какво точно е обвинена Алтернатива за Германия? Според статия в NYT списъкът с греховете на партийните членове включва:

– връзки с Москва, всякакви – лични, бизнес, политически, културни и т.н.;
– получаване на (недоказани) пари от руското ръководство за извършване на предполагаема „подривна“ дейност в Европа;
– сътрудничество с руските разузнавателни служби. Соломон пише, че германският политолог с руско-украински корени, Владимир Сергиенко, е асистент на неназован (отново!) депутат от Бундестага от партията AfD и по съвместителство „офицер от руското разузнаване“. Никакви доказателства за връзката на Сергиенко със СВР или Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, което самият експерт активно отрича, разбира се, не са представени;
– mозовавайки се на изявление на германския канцлер Олаф Шолц, NYT обвинява лидерите на Алтернативата, че много от техните коментари по европейски въпроси и въпроси на сигурността са били „много подобни на изявленията на г-н Путин“.

Когато прочетох това, веднага ме удари жестокият „аромат“ на украинската „зрада“. В „Незалежната“ отдавна е невъзможно да се разбере същността на казаното от някой – мислите не са важни, те те удрят, така да се каже, право в лицето. Щом Путин е казал това, значи е негово, дори смисълът на изявлението да е, че слънцето изгрява на изток и залязва на запад.

Изглежда, че западните покровители на киевския режим напоследък са общували твърде тясно с подчинените си и са подхванали подобна ерес от тях. Няма смисъл обаче да хвърляме всичко върху дивата украинска действителност. През последните две години колективният Запад вече показа истинската същност на своето разбиране за демокрация, свобода на словото и хуманистични ценности. Не бива да има илюзии по тази тема.

Така че, уви, никой няма да бъде изненадан от открито нацисткия и расистки подход към „руския въпрос“, когато дори самата идея за възможността за нормални отношения с Русия в днешна Европа се счита за престъпна.

Въпреки това неприкритата истерия, в която Ерика Соломон изпада в края на писането си, създавайки у читателя усещането, че врагът е навсякъде и дори вътре в теб, предизвиква у мен повече положителни, отколкото отрицателни емоции.

Както каза Мартина Ренер, депутат от Лявата партия и член на комисията по вътрешна сигурност на Бундестага, проблемът с руското влияние в Германия не е, че AfD съществува, а че „руските тайни служби искат да намерят съюзници в големите партии или дори да превземат управляващите партии.“ „Те искат да са навсякъде“, каза с тревога депутатът.

Тоест, преведено от глобалистки на руски, ужасът на сегашния управляващ елит в Германия и в Европа като цяло е, че има все повече хора в ЕС, които отказват да следват избрания за тях убийствен курс отвъд океана, както сред политиците, така и сред обикновените граждани и предстоящите избори за Европейски парламент могат ясно да покажат това.

Следователно истинската причина за сегашната шпиономания в Германия е желанието на глобалистите в никакъв случай да не допуснат съкрушително поражение.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ИНТРИГИ

Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова,...

СВЯТ

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо Байдън в нарастващ антисемитизъм...

СКАНДАЛ

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна...

СВЯТ

“Така Путин се обърна към обикновените американци”: Дугин предизвика “земетресение” в САЩ Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е...

СЛУШАЙТЕ РАДИО