Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

НАТО настанява редовни войски в Украйна





  • Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна

НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство, Финландия и други членове на НАТО пристигат в по-големи количества, съобщава сайтът Asia Times, цитиран от Труд.

Въпреки че Русия твърди, че има над 3100 наемници в Украйна, тези новопристигнали войници не са наемници. Те са в униформи, родната им страна е обявена чрез отличителни знаци. Те са съсредоточени предимно в западната част на страната, въпреки че в някои случаи са близо до реалните боеве на изток.

НАТО оповестява, че това не са бойни войници, а са в Украйна, за да управляват сложна западна техника. Но ако те стрелят по руснаците, единственият правилен начин да се тълкува присъствието им е, че те играят активна роля в стрелбата.

Повече или по-малко това е същият модел, който САЩ използваха, когато изпратиха „съветници“ във Виетнам. Всъщност те бяха специални части на САЩ, които участваха в битка.

Администрацията на Байдън, поне за обществено ползване, казва, че се противопоставя на изпращането на войници на НАТО в Украйна. Но Байдън наистина може да чака преизбирането си, преди да даде заповед на американски войници да се бият в Украйна. След като Байдън бъде преизбран, той ще има свободни ръце. Неотдавнашното приемане на сметката за 60 милиарда долара за Украйна сигнализира, че Конгресът ще се съгласи с всичко, което администрацията на Байдън иска да направи „борба с руснаците“.

Службите за национална сигурност се опасяват от победа на Русия в Украйна. Това би представлявало сериозна пречка в стратегията за сигурност на Америка и би било удар, дори фатален, за НАТО.

Съобщава се, че руската армия сега е с 15% по-голяма , отколкото е била преди войната в Украйна. Също така е много по-опитен и руснаците са намерили начини да се справят с американските високотехнологични системи , като например заглушаване и подправяне.

Междувременно НАТО е далеч зад Русия по оръжия, жива сила и индустриална мощ. Освен това, запасите от оръжия са много ниски и оборудването, което се предполага, че е за национална отбрана, е изпратено в Украйна, оставяйки отбраната лишена.

Консенсусното мнение в естаблишмънта на Националната сигурност на САЩ е, че Украйна губи войната си с руснаците и потенциално може да бъде изправена пред колапс на своята армия.

Вече има съобщения, че някои бригади в украинските въоръжени сили са отказали заповеди на своите командири. Те включват 25-а десантно-щурмова бригада; 115-та бригада; 67-ма механизирана бригада (която изостави позиции в Часов Яр) и 47-ма механизирана бригада (която поиска ротация след повече от година на фронтовата линия). Това са висши бригади на Сухопътните войски, а не части на териториалната отбрана, пише още изданието.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО