Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

Белият дом: Ще забраним TikTok, ако не ни го продадете





Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви на брифинг за журналисти прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

„На първо място, членовете на Конгреса дадоха ясно да се разбере, че не искаме TikTok да бъде забранен. Това не е забрана. Става въпрос за продажба. Относно националната ни сигурност. Не за американците, използващи TikTok, а за собствениците от Китай. За контрола над TikTok. Така че искаме ByteDance да се откаже от него, да го продаде, но не искаме забрана. Не за това става въпрос в този закон“.

Жан-Пиер добави, че китайските власти „трябва да позволят“ продажбата на социалната мрежа. “Що се отнася до закона, сега имаме време да видим как ще работи. Вече има американски инвеститори, които искат и се интересуват от закупуването на TikTok. Ще позволим на този процес да поеме по своя път“, каза говорителят на Белия дом.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън подписа пакет от закони, включително инициатива за евентуална забрана на TikTok в страната. Тя предлага да се даде на ByteDance една година, за да продаде социалната мрежа, в противен случай мрежата ще бъде забранена в САЩ.

Междувременно Еврокомисията също започна официално разследване срещу китайската компания ByteDance, собственик на TikTok заради новия Закон за цифровите услуги.

ЕК съобщи, че иска да установи дали социалната платформа прави достатъчно, за да защитава децата, дали рекламите са прозрачни, защитен ли е достъпът до данни, как се управлява рискът от дизайн, предизвикващ пристрастяване, както и следи ли се за вредно съдържание.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Politico: Антиизраелските протести в САЩ са платени от Сорос и Гейтс. FOX: Сега ли разбрахте? Антиизраелските протестиращи в университетските кампуси в САЩ получават финансиране...

СВЯТ

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос само за планираните избори...

ВОЙНА

Терористите в Киев, с подкрепата на Запада, открито се готви за нова атака срещу Кримския мост, каза на брифинг говорителят на руското външно министерство...

СВЯТ

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко бизнес възможности за чуждестранни...

СЛУШАЙТЕ РАДИО