Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

Русия обяви Зеленски за издирване





Русия включи в списъка на издирваните престъпници украинския президент Володимир Зеленски. Това показва базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия.

В списъка на руските власти се посочва, че Зеленски е издирван “по член от наказателния кодекс”, но не се поясняват повече подробности. Няма коментар от руски официални лица.

Украинският президент обяви миналата година, че срещу него има поне 5 или 6 опита за покушение, които са предотвратени.

Ден след като Русия нахлу в Украйна през 2022 година руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията, в което призова укаринската армия да извърши преврат и да свали Володимир Зеленски.

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Русия е обявила за международно издирване украинския президент Володимир Зеленски, без да оповестява причините за това, става ясно от съобщение, публикувано днес на сайта на руското министерство на вътрешните работи, предаде Франс прес.

Зеленски се издирва “по член от Наказателния кодекс”, гласи краткият текст, в който не пише нищо друго за естеството на обвиненията.

От февруари 2022 г. Русия води война срещу Украйна, която представя като борба срещу “нацисткия режим” в Киев, посочва АФП, цитирана от БТА.

Зеленски стана една от главните мишени за представителите на руските власти в техните изказвания. Ден след като започна военната си кампания, руският президент Владимир Путин призова украинската армия да го свали от власт, припомня АФП.

Списъкът на издирваните от Русия хора е обширен и включва руски и чуждестранни граждани, особено украинци.

През февруари естонската министър-председателка Кая Калас беше добавена в списъка, наред с други представители на властите в балтийските републики.

За да обоснове това решение, Кремъл се позовава на противоположните възгледи за историята, които имат Москва, от една страна, и Литва, Латвия и Естония, от друга. Балтийските републики, които се опасяват от руската военна мощ, смятат, че Съветският съюз ги е окупирал по време на Втората световна война, докато Москва твърди, че ги е освободила, и разглежда всеки друг подход като “фалшифициране на историята”, което в Русия се смята за престъпление, отбелязва АФП.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

ФОКУС

Алексей Белов: Либералната “евроинквизиция” води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците? Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата,...

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

СЛУШАЙТЕ РАДИО