Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

САЩ наредиха на Google да предаде личните данни на потребители на YouTube





Американското правителство е наредило на Google да предаде информация за всеки, който е гледал множество видеоклипове в YouTube и предавания на живо. Експерти по защитата на личните данни твърдят, че заповедите са противоконституционни, защото заплашват да превърнат невинни зрители на YouTube в заподозрени в престъпления.

Американските власти, разследващи предполагаемо пране на пари с биткойни, искат информация за зрителите на определени видеоклипове с уроци, гледани над 30 000 пъти, съобщи Forbes.

Съдебните заповеди показват, че правителството казва на Google да предостави имената, адресите, телефонните номера и потребителската активност за всички потребители на акаунти в Google, които са имали достъп до видеоклиповете в YouTube между 1 януари и 8 януари 2023 г. Правителството също така иска IP адресите на собственици на акаунти, които не са регистрирани в Google и които са гледали видеоклиповете. Документите не разкриват дали Google е предал информацията.

В една от съдебните заповеди от Кентъки, цитирана от Forbes, полицаи под прикритие искат да идентифицират лицето зад онлайн псевдонима „elonmuskwhm“, което подозират, че продава биткойни, потенциално нарушавайки законите за пране на пари и правилата относно нелицензирания трансфер на пари.

Някои анализатори на поверителността на личните данни обаче смятат, че искането до голяма степен противоречи на чл. 1 и 4 на Конституцията на САЩ, които гарантират свободата на словото и защитата срещу всякакво ненужно преследване.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО