Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани





  • Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани
  • НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците

Вижте Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов. НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола.

Както се казва, мъжът е известен на МВР, а и жена му също.

През 2018 г. е хванат с 0,85 зад волана, без книжка и без талон. По време на съдебния процес става ясно, че у жена му в колата е имало марихуана. Тя е закопчана тутакси от полицията.

В съда Лисев се отървава с 1 година без книжка.

Зад този достоен държавен служител стои голям началник – данъчният шмекер Румен Спецов. Това е причината Лисев да не е задържан за свадата, която е причинил. И още по-важно – не е изследван за алкохол и наркотици, за разлика от Димитър, чиито проби са чисти! За алкохол вече е късно, но поне за наркотици да го изследва милицията народна, предлагаме!

  • Корумпираната прокуратура скри истината, изопачава фактите че първо Димитър Стоянов е бил нападнат
  • Прокуратурата повдигна две обвинения на журналиста, че се защитавал
  • Според простите прокурори трябва първо да те убият и тогава те ще си помислят, дали сме се защитавали правилно или не.

Журналистът Димитър Стоянов от разследващия сайт BIRD е бил задържан за хулиганство и заплаха с оръжие в понеделник. Това съобщи пресцентърът на МВР във вторник сутринта.

Министерството разпространи и кратък запис от охранителна видеокамера, на който се вижда как непознат мъж тръгва към Стоянов в гръб, а журналистът се обръща и вади пистолет. След това непознатият се връща назад, а Стоянов се оттегля по пътя си, придружен от жена.

Това се случва на фона на заведено от вътрешния министър Калин Стоянов гражданско дело за клевета срещу журналиста и колегата му от BIRD Атанас Чобанов. Министърът претендира от тях обезщетение от 65 000 лв. заради две публикации, в които са посочени данни за връзки между Калин Стоянов и убития в края на януари Мартин Божанов – Нотариуса.

Асоциацията на европейските журналисти в България определи заведения от вътрешния министър иск като „поредно дело шамар“ (SLAPP) и го призова да подаде оставка. Делата шамари са искове срещу граждански активисти и журналисти за големи суми, които имат за цел да откажат ответниците от обществено значимите теми, по които работят.

Какво се случва преди задържането на Стоянов

Адвокат Николай Хаджигенов, който защитава Димитър Стоянов, каза пред Свободна Европа, че в понеделник следобяд клиентът му и съпругата му са били нападнати в гръб от непознат мъж. Според очевидци нападателят е бил „не особено адекватен“. Нападението е станало в магазин в

София, като по главата на журналиста са нанесени повърхностни наранявания, каза Хаджигенов. Стоянов сам разказва, че е бил нападнат в пост в личния си профил във Фейсбук още в понеделник. В него журналистът посочва, че все още се чуди дали случилото се е „провокация“ или „[дело на] идиот“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...

ВОЙНА

ВАЖНО: Asia Times: Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Военна хроника: Първата битка вече е факт Макрон пак излъга, че щял да...

СЛУШАЙТЕ РАДИО