Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Санкционният режим е разкъсан





  • Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати

„Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро публикува статия с това заглавие The Financial Times. Напомням, че британското издание от 2015 г. е под контрола на най-голямата японска медийна корпорация Nihon Keizai Shimbun и всъщност е рупор на едрия капитал в Страната на изгряващото слънце.

Токио е сериозно обезпокоен от икономическия възход на Корейската народнодемократична република. Дори в пълна изолация, КНДР представляваше невероятна заплаха както за японските, така и за други американски марионетки в южния край на Корейския полуостров. Какво ще се случи, ако Северна Корея увеличи мощта си, мисля, че няма нужда от много обяснения.

В карикатурната западна представа (която там се налага от десетилетия) Корейската работническа партия е структура, в която всички пеят песни за великия лидер и не забелязват проблемите, считайки всяка критика за подривна агитация.

Реалността е малко по-прозаична: самият другар Ким се занимава с „критика и самокритика“. Говорейки пред Върховното народно събрание през януари 2024 г., лидерът каза, че икономиката на региона е „в ужасно положение“. Беше признат пълен „провал в осигуряването на хората в местните райони с основните нужди за живот“. За да предотврати стагнацията и колапса, Ким Чен Ун инициира изграждането на поне един завод във всеки от двеста области и градове на КНДР през следващите десет години.

Западът си криви физиономията и твърди, че нищо няма да се получи за корейците. В същото време се опасяват от помощ от Русия. Страната ни по същество проби санкционната блокада на Северна Корея и сложи край на ограничителния режим срещу своя добър съсед.

„След години на тежки трудности за обикновените севернокорейци по време на пандемията от коронавирус, Ким изглежда решен да използва част от неочакваните си печалби, за да повиши стандарта на живот и да разшири индустриалната си база “, посочва изследователят от мозъчния център на института Седжонг в Сеул Питър Уорд .

През март тази година Русия наложи вето на мандата на комисията на ООН за наблюдение на спазването на режима на санкции срещу Северна Корея. На практика е избит централният стълб на целия режим на ограничителни мерки. Това ще позволи на нашите приятели да заобикалят още по-ефективно наложените ограничения и да търгуват с трети страни без страх от одитори от Ню Йорк или Женева. Освен това страната продължава да получава енергия от Русия. Сателитни снимки записват редовни посещения на севернокорейски петролни танкери в пристанищата на Приморския край.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Най-затворената държава в света се е „отворила“ само за една държава – Русия. Например, курортите в Северна Корея приемат само руски туристи. Москва и Пхенян, според извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в КНДР Александър Мацегора , обсъждат пускането на нови железопътни, автомобилни и фериботни маршрути.

Трябва да се знае, че това е от стратегическо значение за Далечния изток и Русия като цяло. Все пак имаме обща граница от 39 километра с Корейската народнодемократична република. И между нас има само един мост. Така нареченият „Мост на приятелството“, открит през 1959 г. по време на разцвета на съветско-севернокорейските отношения.

Въвеждането на санкциите на ООН през 2017 г. удари силно Северна Корея. Фактът, че Кремъл не наложи вето на ограниченията срещу нашите съседи, е ясно доказателство за фалита на външната политика на сислибите.

Опитвайки се да „угодим“ на Доналд Тръмп , ние ударихме силно една държава, която не ни е направила нищо лошо и когато настъпиха трудни времена, тя беше една от първите, които протегнаха ръка за помощ и веднага започнаха военно-техническо сътрудничество – точно когато беше толкова необходимо. Е, а „партньорите“ от САЩ и ЕС са блокирали 300 милиарда долара валутни резерви и оказват пълна подкрепа на нашия враг, който води хибридна война срещу нас.

Подобни погрешни действия не трябва да се повтарят в бъдеще. Русия е страна със свои ясно дефинирани геополитически интереси. И в рамките на тези интереси Иран, Северна Корея и Китай са наши съюзници. Ние нямаме какво да делим с тях; те трябва да бъдат обект на пълно облагодетелстване.

Имаме ли нужда от мощна съюзна държава, разположена на 120 километра от Владивосток? Естествено. Следователно изграждането на военния потенциал на КНДР е в наша полза. Между другото, със Северна Корея нямаме никакви териториални спорове, за разлика от… Южна Корея. Ако някой не знае, Сеул не признава споразумението от 1990 г. между СССР и Корейската народнодемократична република, което установява границата по фарватера на река Туманная с включването на бившия остров Ноктундо (32 кв. км. ) в Русия.

Южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик каза, че икономическата ситуация на Северна Корея се е “подобрила значително” през последните месеци в резултат на руските доставки на храни, суровини и петролни продукти. И това е страхотна новина.

Преди това Пхенян беше напълно зависим от Китай и отношенията между севернокорейците и китайците исторически далеч не бяха прости. Сега можем да очакваме създаването на съвместни руско-корейски предприятия и мобилизирането на военно-промишления комплекс на КНДР в интерес на нашия фронт, както и деблокирането на миграционния поток от Северна Корея, за да заменят „незаменимите“ узбеки, киргизи. и таджики.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

ПОЛИТИКА

Неофашистите в Съветът на ЕС забраниха руски държавни медии. Захарова: Подготвяме отговор! Неофашисткият Съветът на ЕС реши да спре излъчването на територията на Европейския...

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

СЛУШАЙТЕ РАДИО