Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Борисов и Пеевски буквално яхнаха държавата





Президентът използва всеки скандал, за да критикува промените в Конституцията, коментира ПР експертът Диана Дамянова

Мафиозите Бойко Борисов и Делян Пеевски изобщо не крият, че управляват държавата, те се чувстват силни на фона на излизащите социологически проучвания. ПП-ДБ се спускат с електоралната шейна, Борисов и Пеевски го виждат и много добре си партнират, показвайки, че те командват – използват принцип в пиара, който винаги е печеливш – когато се правиш на силен, ставаш силен“. Това коментира в предаването (О)позиция известният ПР експерт Диана Дамянова.

Според нея Борисов правилно е „уволнил“ външния министър: „Речта на Стефан Димитров (на Кримската платформа), която изслушах, ме убеди, но беше грешка лидерът на ГЕРБ да бърза да го съобщи – явно за да се хареса на евроатлатническите партньори. Глупаво бе, че демонстрира, че държи служебния премиер Главчев на къс повод, а след това да отрича да се е месил на Главчев. Но Борисов е зодия Близнаци и в него живеят няколко души – аз лично, когато искам да разбера какво става, пропускам сутрешния Борисов и гледам следобедния, вече е размислил“.

Защо президентът Радев бързо издаде указ за служебния кабинет, а сега се бави с реакцията си за исканите смени на двама министри? Според Дамянова има две причини. Първо, предложеният за смяна Стефан Димитров е човек на президента – говори с лексиката на Радев, израства по времето на Радев като дипломат. Второ, президентът ще използва всяка възможност всяка възможност да натяква каква грешка е било да му отнемат служебния кабинет. Скандалите сега му идват много добре, бави следващия си ход, за да може да обяснява колко вредни са били промените в Конституцията.

„Корнелия Нинова има основания да недоволства от „пуделщината“ на служебния премиер, но това с искането на вот на недоверие е глупост, защото не може един да назначи кабинета, друг да му иска недоверие. Говорих с уважавани конституционалисти – 10 от 10 казват, че не може да има такъв вот“, коментира експертката.

Ще има ли смени на служебни министри и възможно ли е кабинетът „Главчев“ да остане още дълго на власт и след изборите – чуйте прогнозата на Диана Дамянова във видеото.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СВЯТ

Украйна: Зануляване на европейските „уклонисти“, укриващи се от военна служба или Съдбата на нелегалния Тези, които не искат безсмислено да умират за режима на...

СВЯТ

“Какво пушите там?”. По цяла Европа безмозъчни нацисти се обиждат един друг и ловят “руски агенти” По столиците на запад бродят “руски агенти” и...

ФОКУС

Продуцентът Харви Вайнщайн, с чийто арест последваха поредица от разкрития за серийни изнасилвачи в американския елит, беше спешно хоспитализиран, след като съдът отмени присъдата...

СЛУШАЙТЕ РАДИО