Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Свалиха още един фашист от власт





  • Росен Желязков беше свален като председател на НС
  • 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации

Непосредствено преди разпускането на парламента преди изборите на 9 юни беше гласувана оставката на председателя Росен Желязков. Това стана с гласовете на ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“ и ИТН.

„Показваме червен картон на ГЕРБ за работата през последните три месеца“, каза вчера съпредседателят на дясното обединение Кирил Петков, след като искането за оставката, подкрепено от БСП, бе внесено. В мотивите си вносителите отбелязват, че Желязков „злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ-ДПС“.

Причината за искането на оставката, обясни от парламентарната трибуна Мирослав Иванов от ПП-ДБ, е разразилият се скандал със свалянето на управителя на НЗОК Станимир Михайлов. Докато миналата седмица течеше дебатът, Михайлов впезапно оттегли оставката си. Тогава Росен Желязков не му позволи да обясни действието си от парламентарната трибуна.

Мразения от народа Дъртак изтрещя … как така ще му свалят слугата … но времената се менят и тоя трябва да буде вкаран при бай Ставри.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Председателят на парламента е обвинен и че вчера отказа да уважи искане за минута мълчание, за да се почете паметта на жертвите на арменския геноцид.

След дебата Росен Желязков имаше право да се изкаже. „Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора да работят за хората. Имаме нашите слабости, нашите страсти, ние като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтенност и човещина, която губим. Битува мнението, че сме драматична група актьори в политическия театър. Когато актьорите се качават, мислейки си, че отиват на сцената, се качват на ешафода“, заяви Желязков.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос само за планираните избори...

ВОЙНА

Терористите в Киев, с подкрепата на Запада, открито се готви за нова атака срещу Кримския мост, каза на брифинг говорителят на руското външно министерство...

СВЯТ

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко бизнес възможности за чуждестранни...

ПОЛИТИКА

Нинова вкарва Калоян Методиев (СДС) и в парламента Тя тайно е пробутала протежето си на избираемо място в 25 МИР След като се настани...

СЛУШАЙТЕ РАДИО