Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Великата ирония е да се бориш с Борисов и после да му пристанеш





  • Мартин Карбовски за ПП-ДБ: Великата ирония е да се бориш с Борисов и да се окаже, че пак трябва да живееш с него
  • Не може да бъде журналистика това да получаваш и пускаш протоколи от разпити. Ти и аз не ги получаваме, а само някои други. Това заяви пред БНР журналистът Мартин Карбовски.

„Журналистът рови и пита прокурори и следователи, а те му казват, че това е следствена тайна. В един момент това, което се нарича следствена тайна, изчезна. Никой не може да ме обвини в симпатии към ПП-ДБ. Вече няма следствена тайна, за да бъдат намачкани ПП, а ДБ не бяха намачкани“, обясни той.

Не мога да обвинявам колеги, че пускат тези документи, но самият факт, че избирателно се пускат документи и това се прави, за да можем да счупим Кирил (Петков) и Асен (Василев), макар че не ги харесвам, трябва да кажа, че начинът не ми харесва. Те ще останат в политиката, но ще бъдат на полусъединител – някой ще ги ползва с това, което свършихме ние, журналистите – пускаме факсимилета на разпити. Това не е журналистика, а и не се живее така, не е правилно“, смята журналистът.

Не защитавам „дълбоко омразните ми, предали свободната идея за борба срещу Борисов – Кирил и Асен“, отбеляза той, като допълни: „Те обещаха да мачкат Борисов, а се съюзиха с него. Сега Борисов ги намачка, утре ще ги ползва“.

Карбовски коментира, че великата ирония е да се бориш срещу Борисов и да се окаже, че ще трябва пак да живееш с него още 10 години.

Той прогнозира, че няма да има повдигнати обвинения нито срещу бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, нито срещу бившата шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

„Просто пускат и правят кампания с документи, които не трябва да са сред всички. Ако ще махаме следствената тайна, да махнем за всички, а не само за ПП“, поясни журналистът

Според него „журналистите са виновни за всичко, защото те създадоха политическа класа, която никога не беше разпитвана и не беше удряна силно от истината и от сериозни въпроси“.

„Те нямат нужда от нищо, нямат нужда от свободно слово, имат нужда само да платят там, където трябва по веригата на лейтенантите, и да си направят избори. Това се нарича частна държава – избирателите делегират права на хора, които по никакъв начин не спазва законите. Избирателят дава възможност единствено на сатрапите си да го управляват, а те го управляват през медиите“, коментира още той.

По думите му най-големият проблем на свободното слово е това, че ние чуваме това, което политиците сатрапи искат да чуем, а не онова, което искаме да ги питаме.

„Зад репликата на Бойко Борисов „който вади пачки – от пачки умира“ има някаква стратегия, която е стигнала до пачките на кученцето (от разпространени в някои медии снимки, на които присъства и Живко Коцев – бел. ред.). … Това не са политици, това са фокусници“, смята Карбовски.

Мартин Карбовски

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО