Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

Метеоролози: Трилиони долари се харчат за „климатичните промени“ въз основа на фалшифицирани температурни данни





Метеоролози доказаха, че данните за глобалното затопляне са неточни. Именно на базата на тези данни обаче ООН ни предупреждава, че за да се запази „годна за живеене планета“, Земята не може да се затопли с повече от 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните нива. НАСА дори твърди, че неуспехът да се поддържа това ниво може да доведе до суша, бедствия, повече болести и смъртни случаи, свързани с топлината, по-малко храна и повече бедност.

Именно на базата на тези, както разкриват метеоролозите, дефектни данни, през 2016 г. 194 държави и Европейският съюз подписаха Парижкото споразумение на ООН, правно обвързващ международен договор с цел „значително намаляване на глобалните емисии на парникови газове“.

След споразумението глобалните разходи за проекти, свързани с климата, се увеличиха експоненциално.

През 2021 и 2022 г. данъкоплатците в света са платили средно 1,3 трилиона долара за такива проекти годишно, според неправителствената консултативна група Climate Policy Initiative.

Това е два пъти повече от разходите през 2019 г. и 2020 г., които са възлизали на 653 милиарда долара годишно, и е значително повече от 364 милиарда долара годишно през 2011 и 2012 г., се посочва в доклада.

Въпреки наливането на колосални суми Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ (NOAA) съобщи, че 2023 г. е била най-горещата година в историята.

Станциите за наблюдение на климата на NOAA са установили, че средната температура на земната и океанската повърхност през 2023 г. е била с 1,35 градуса по Целзий над средната за прединдустриалната епоха.

„Не само, че 2023 г. беше най-топлата година в 174-годишния климатичен рекорд на NOAA – тя беше най-топлата досега“, казва Сара Капник, главен учен на NOAA.

Отклонения в данните

Все повече климатолози обаче предупреждават, че показанията на температурата са погрешни и че трилионите долари, които се изливат, се основават на проблем, който не съществува.

Повече от 90% от станциите за наблюдение на температурата на NOAA имат топлинно отклонение, според Антъни Уотс, метеоролог, старши сътрудник за околната среда и климата в The Heartland Institute, автор на проучване, което изследва климатичните станции на NOAA.

„И с този голям брой, над 90%, методите, които NOAA използва, за да се опита да намали това, не работят, защото отклонението е толкова огромно“, обясни ученият пред The Epoch Times. – „Малкото станции, които са останали, които са точни, защото са, например, извън града, в полето и са селскостопанска изследователска станция, която съществува от 100 години … техните данни се затрупват напълно от много по-големия набор от предубедени данни. Няма начин да коригирате това.“

„Данните от повърхностния термометър все още имат фалшиви ефекти на затопляне поради градския топлинен остров, който се увеличава с течение на времето“, обяснява метеорологит Рой Спенсър.

Той е главен изследовател в Университета на Алабама, ръководител на научния екип на САЩ за усъвършенствания радиометър за микровълново сканиране на спътника Aqua на НАСА и носител на медала на НАСА за изключителни научни постижения за работата си със сателитен мониторинг на температурата.

Спенсър също така заяви, че компютъризираните климатични модели, използвани за задвижване на промените в енергийната политика, са още по-погрешни.

Подполковник Джон Шучук, сертифициран метеоролог-консултант, твърди, че проблемите с температурните показания надхвърлят топлинните отклонения. Пенсионираният подполковник е бил метеорологичен офицер във военновъздушните сили на САЩ.

„След като видях много доклади за корекциите на NOAA в температурните данни на USHCN [U.S. Historical Climatology Network], реших сам да изтегля и анализирам данните“, каза подполковник Шучук пред The Epoch Times. – „Успях да потвърдя това, което другите са открили. Очевидно е, че като цяло миналите температури са били намалени, докато сегашните температури са били завишени“.

Той твърди, че NOAA и НАСА са коригирали историческите данни за температурата по такъв начин, че да направят миналото да изглежда по-студено и по този начин да направят сегашната тенденция на затопляне по-изразена.

Дефектни температурни показания

Ефектът на градския топлинен остров причинява по-високи температури в райони, където има повече сгради, пътища и други форми на инфраструктура, които абсорбират и след това излъчват слънчевата топлина, според Агенцията за опазване на околната среда.

Тя изчислява, че „дневните температури в градските райони са с 1-7 градуса по Фаренхайт по-високи от температурите в отдалечените райони, а нощните температури са с около 2-5 градуса по Фаренхайт по-високи“.

Следователно, NOAA изисква всички станции за наблюдение на климата да бъдат разположени на най-малко 100 фута от елементи като бетон, асфалт и сгради.

Въпреки това през март 2009 г. Уотс публикува доклад, който показва, че 89 процента от станциите на NOAA са имали проблеми с топлинните отклонения, поради това, че са разположени в рамките на 100 фута от тези елементи, а много от тях са разположени на летищни писти.

„Открихме станции, разположени до изпускателните вентилатори на климатиците, заобиколени от асфалтови паркинги и пътища, на горещи покриви и в близост до тротоари и сгради, които абсорбират и излъчват топлина“, каза ученият.

„Открихме 68 станции, разположени в пречиствателни станции, където процесът на разграждане на отпадъците води до по-високи температури, отколкото в околните райони.“

Докладът заключава, че температурният рекорд в САЩ е ненадежден и температурните бази данни също са „компрометирани и ненадеждни“.

Службата на генералния инспектор на САЩ (OIG) и Службата за отчетност на правителството потвърждават констатациите на Уат и твърдят, че NOAA предприема стъпки за справяне с проблемите.

„NOAA признава, че има проблеми с данните поради отклонения“, се казва в доклад на Службата на генералния инспектор на САЩ.

„Всички експерти смятат, че е необходима подобрена, модернизирана система за отчитане на климата, за да се премахне необходимостта от корекции на данните.“

Въпреки уверенията Уотс публикува откритията си в ново проучване и установява, че още повече, приблизително 96%, от температурните станции на NOAA все още не отговарят на собствените си стандарти към 2022 г.

„Има две основни отклонения в мрежата за температурата на повърхността за Съединените щати и най-вероятно за света, които съм идентифицирал“, каза Уотс.

„Най-голямата причина за неточните данни е ефектът на градския топлинен остров. Това, което се случва, е, че тъй като топлината се задържа от повърхностите и се освобождава във въздуха през нощта, ниската температура през нощта не е толкова ниска, колкото би могла да бъде, ако термометърът беше извън града и в полето.

През годините около местата на термометрите се изгражда все повече инфраструктура, а през нощта асфалтът и бетонът отделят абсорбираната топлина и повишават температурата.

„Можете да разгледате всеки набор от климатични данни, без значение кой ги произвежда, и можете да видите този ефект. Ниските температури се покачват много по-бързо, а високите температури са почти непроменени. Но това е средната температура, която се използва за проследяване на изменението на климата“, казва Уотс.

Според него въпреки че и NOAA, и НАСА твърдят, че могат да коригират данните си, за да отчетат ефекта на градския топлинен остров, отклонението е невъзможно да се преодолее, защото проблемът засяга 96% от повърхностните метеорологични станции.

Малкото термометри, разположени на климатични станции, които не изпитват топлинно отклонение, показват половината от скоростта на затопляне, която се отчита в момента.

Преходна температура

Второто основно отклонение, което Уотс идентифицира, са преходните температурни показания, които са краткосрочни температурни промени, които могат да дадат фалшиво отчитане.

NOAA започна да изключва живачните си термометри в средата до края на 80-те години.

По-голямата част от мрежата сега се състои от електронни термометри, които могат да измерват температурата в рамките на секунди.

„Но те записват само високата и ниската температура на деня и могат да покажат грешен резултат от ефекта на вятъра. Например, можете да поставите един от тези температурни сензори близо до паркинг, който се случва да бъде на изток от термометъра. И вятърът е бил предимно от юг през целия ден. Но след това, изведнъж, получавате смяна на вятъра и промяната на вятъра може да бъде причинена от редица различни неща. Това може да се дължи на промяна в метеорологичните условия. Това може да бъде причинено от нещо, което блокира вятъра от юг, като камион наблизо“, твърди ученият.

„Така че вятърът се измества от изток внезапно, идва през паркинга и улавя тази лъчиста топлина. И термометърът ще реагира на това в рамките на секунда или две. И ще отчете висока температура от този порив на вятъра, който не е задължително да представлява времето през този ден. Това е аномалия. Същото може да се случи и през нощта.“

Уотс казва, че преходната температура е толкова добре известен проблем, че Метеорологичната служба във Великобритания и Австралийското бюро по метеорология са изоставили високотехнологичната си мрежа и се преоборудват, за да получат по-точни показания.

От NOAA заявяват на своя уебсайт, че температурните им показания не са точни и че агенцията добавя граница на грешка към температурите си.

Нито NOAA, нито НАСА са отговорили на искането на The Epoch Times за коментар относно преходните температурни аномалии и твърдението на учените, че коригирането на топлинно отклонение е невъзможно.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

Калина Андролова разговаря с Костадин Костадинов. Акценти от интервюто: – Няма нормален човек в България, който да възприема Русия като заплаха, подчертавам – нормален....

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО