Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

Мафиозите от прокуратурата заплашвала проф. Асена Сербезова





Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова разказа, че e била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията.

По това време тя инициирала среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили, че колеги ѝ ще съдействат на проверките и ако има спекула, ще я представят на проверяващите. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. “Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите”, поясни Сербезова.

“2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи – не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства”, обясни тя.

Сербезова беше пратена на съд от прокуратурата, а след това окончателно оправдана по обвинението, че е всявала паника по време на пандемията. За това тя в момента съди прокуратурата за незаконно обвинение по Закона за отговорността на държавата.

Здравната министърка в оставка Асена Сербезова е завела дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ). Това потвърдиха за нас от Софийския градски съд, където е депозиран искът на Сербезова за 70 000 лв.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

За заплахите срещу Сербезова вчера говори съдия Владислава Цариградска.

Two bully tough bad guys presumably cosa nostra or sicilian mafia gangsters threaten with a baseball bat and cursing words out in the streets of the city.

В позиция до нас Сербезова обяснява, че заплашващият я няколко пъти повторил, “ще видите какво ще се случи в петък” и добавил – “не виждате ли какво се случва в Белгия”, “ако продължавате така, единственото място, където вашите колеги ще могат да правят бизнес, е Конго”. По-малко от месец след този разговор ѝ е повдигнато обвинение. “Последваха репресии – директно привличане като обвиняем, полицейска регистрация, определяне на мярка на неотклонение – 20 000 лв., две данъчни проверки, проверка на работата ми като изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата по разпореждане на прокуратурата и съдебни дела”, връща лентата Сербезова. И допълва, че няма да навлиза в повече конкретика за заплахита заради делото, което води срещу прокуратурата.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СВЯТ

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на...

БЪЛГАРИЯ

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със 152 гласа „за“ на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО