Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

Руското разследване потвърди връзката между атентаторите от Крокус Сити Хол с Киев и Вашингтон





Разследването потвърди и процесуално затвърди връзката между извършителите на терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“ край Москва и украинските националисти. Това съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев по време на среща в Архангелск за сигурността в северозападната част на Русия, предаде Известия.

„В хода на разследването беше потвърдена и процедурно затвърдена връзката на преките извършители на този терористичен акт с украинските националисти„, заяви той.

Патрушев нарече терористичната атака ярък пример за безчовечност и яростна омраза към Русия. Според него, независимо къде се укриват извършителите, съучастниците и организаторите, те ще понесат заслужено наказание.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя, като се позова на предварителните резултати от разследването на терористичната атака, посочи „недвусмисленото участие“ на Украйна в нея. Той отбеляза, че въпросът за участието на западните разузнавателни служби остава открит.

По-рано на 8 април беше съобщено, че обвинените в организирането на терористична атака в Крокус Сити Хол в Красногорск посочиха своя координатор. Според тях човек на име „Сайфуло“ се свързал с тях и обещал по 1 милион рубли. „Сайфуло ни каза да отидем в Украйна, в Киев, там ще ни дадат 1 милион рубли“, отбеляза един от обвиняемите по време на разпит.

Преди това, както писа Вестник Утро, в телефона на един от терористите, нападнали концертната зала Крокус Сити Хол, бяха открити снимки със знамето и герба на Украйна, а също и снимки на военни и бронирани автомобили в близост до разрушените жилища. На телефона има и изображение на украинска пощенска марка с военен, който прави неприличен жест. Уточнява се, че съдържанието на мобилното устройство потвърждава връзката между атаката срещу концертната зала и украинската следа.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

АНАЛИЗИ

В света има огромно търсене на американски оръжия. Стойността на доставките миналата година беше 80 милиарда долара. Сред основните клиенти е Полша, която закупи...

АНАЛИЗИ

Като цяло решението на ПАСЕ е много сериозно. Европа ни обяви война. Европа вече направи това при Наполеон и Хитлер, по време на Кримската...

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

СЛУШАЙТЕ РАДИО