Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Байдън нападна Китай: Ксенофоби и измамници! Китай му се подигра





Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от републиканския кандидат Доналд Тръмп, пише Zerohedge. Toва се случва на фона на обиколката на северните индустриални щати на държавния глава, който току-що призова за значително увеличение на някои мита върху китайските стоманени и алуминиеви продукти.

„Това са стратегически и целенасочени действия, които ще защитят американските работници и ще гарантират честна конкуренция“, отбеляза Байдън пред малка група от членове на синдиката United Steelworkers.

„Междувременно моят предшественик и републиканците от MAGA (движението „Да направим Америка отново велика“ – бел.ред. ) искат всеобхватни мита върху целия внос, от всички страни, които биха могли да навредят сериозно на американските потребители“, заяви американският лидер.

Според повече подробности от изказването на Байдън, публикувани в сайта на американския вестник New York Times, той е заявил, че ще каже на търговския представител на САЩ Катрин Тай да увеличи тарифите „до 25 % за някои китайски продукти, за които сега се прилагат тарифи от 7,5 %, или изобщо няма такива, в очакване на резултата от преразглеждането от страна на администрацията на тарифите за Китай, наложени първоначално от г-н Тръмп“.

Както отбелязва ZeroHedge обаче, думите на Байдън отново нажежиха напрежението с Пекин, като се има предвид, че той нарече Китай „ксенофобски“, докато коментира текущата икономическа надпревара с азиатската сила.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Населението им (на Китай – бел.ред. ) е с повече пенсионери, отколкото работещи. Те не внасят нищо. Те са ксенофобски настроени – никой друг не идва. Те имат реални проблеми“, заяви Байдън.

Той също така обвини Китай в измама и политики, които вредят на лоялната конкуренция. „Те не се конкурират. Те мамят. Те мамят. И ние видяхме щетите тук, в Америка“, заяви американският държавен глава по адрес на Китай.

Обвинението в ксенофобия и измама е най-агресивният упрек към Китай от началото на кампанията за президентските избори досега, отбелязва ZerHedge.

Китайското външно министерство побърза да реагира в четвъртък, като за пореден път подчерта „лицемерието“ на САЩ, а говорителят Лин Цзян се изказа саркастично: „Китай иска да попита САЩ дали имат предвид Китай, или самите САЩ.“

По време на обиколката си в щата Пенсилвания Байдън също обеща да продължи да се стреми да откаже Китай от напреднали технологии като компютърни чипове. „Те не могат да бъдат изпратени в Китай, защото това би подкопало нашата национална сигурност“, посочи той, като добави: „Когато разговарях със (китайския президент – бел. ред. Си Дзинпин), той каза „Защо?“, а аз отговорих: „Защото бихте го използвали по всички грешни причини, така че няма да получите тези усъвършенствани компютърни чипове.“

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че Байдън на два пъти намекна, че неговият чичо Амброуз Финеган е бил изяден от канибали в Нова Гвинея, въпреки че самолетът му се е разбил по време на Втората световна война.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ЗАКОН

Русия включи в списъка на издирваните престъпници украинския президент Володимир Зеленски. Това показва базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия. В списъка...

СВЯТ

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо Байдън в нарастващ антисемитизъм...

КОНСПИРАЦИЯ

Най малкия замърсител … гражданите! И най-големите замърсители с пластмаса в света са… Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé и Danone! Всяка година компаниите произвеждат повече от...

ФОКУС

Полските неофашисти поискаха от Щатите ядрени бомби, но получиха “ритници” Наскоро стана известно, че Полша е отправила официално искане за разполагане на територията си...

СЛУШАЙТЕ РАДИО