Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Гусин Оскар Гозев е типичния бай Ганьо

Дори и възрастта му отговаря на алековия прототип. Да не говорим за всичко останало, което наднича зад лосанджелиския крясък: Булгар, булгар! Такива са и тия, които харесват и подкрепят подобни балкански екземпляри. Де да беше само гусин Гозев!? Много ми е тъжно да гледам такъв упадък на интелектуалния ум. Много. Да не виждаш границите между манипулациите, некадърността и болезнената сериозност е диагноза. Гледах тъпия филм много внимателно и се убедих, че оскарите са пълна отживелица.

С голяма доза срам установявам, че Холивуд забелязва само артистично настроените българи в цикъл. Първо Бакалова, после и Грозев….

 

Елена Гунчева-Грозева

За яденето на насекоми или ентомофагия, ако предпочитате научния термин, се говори много през последните няколко години.

Разбираемо е защо хората се вълнуват, храната се възприема като нещо лично и свързано с културата и е естествена реакцията, когато някой иска да се намеси в начина ни на хранене.

Но дали е реалистично извършването на такава широкомащабна промяна в глобалната система в производството на храни?

Яденето на насекоми няма никакъв смисъл.

Това е накратко изводът на анализа, лишен от емоции или конспирации, на група специалисти от Leather Apron Club – аналитичен център, създаден през 1727 г. от самия Бенджамин Франклин.

В своето видео на ютуб канала Leather Apron Club авторите не защитават настоящата система на хранене, която има много проблеми, включително замърсяването, то е “по-скоро критика на идеята, че като променим само една част от нашата хранителна система, заменяйки месото с насекоми, така можем магически да разрешим всичките си проблеми”.

И продължават, че “освен откровено неприятната им природа” насекомите не са по-екологични, което бе основният аргумент за въвеждането им за храна, а имат “всичките съпътстващи замърсявания и изтощаване на почвата на сегашните ни неустойчиви земеделски системи”.

Всъщност отглеждането на насекоми има огромен потенциал и вече е доказано, че е ефективно от няколко компании, но те отглеждат насекоми не за храна на хора, а за обичайните селскостопански животни като пилета и риби. Няколко различни компании по света използват насекоми в естествената им роля на “чистачи” за разграждане на хранителни отпадъци, преработвайки ги в използваем протеин, вместо да се оставят да изгният в депото, където ще произвеждат метан.

Тази публикация е в отговор на един постоянен въпрос за кого да гласувам? Опитах се да изчета така наречените програми на партиите и коалициите, които искат да управляват България.

Оказа се трудно осъществимо начинание!

Започнах със сайта на партия “Възраждане”. В секция “цели и програма” има червено правоъгълниче с надпис “свалете цялата програма”! Два дена правих опити да сваля цялата програма, но такава не се сваляше! Вероятно такава програма няма! В същата секция има няколко раздела с добри пожелания и нищо повече!

Продължих начинанието си със сайта на БСП!

В секция “Парламентарни избори 2023” открих “Предизборна платформа 2023”, което по презумпция означава, че след изборите няма да важи. Въпросната “Предизборна платформа 2023” и добрите пожелания в нея с успех може да се превърне в “Предизборна платформа 2024/25/26 и т.н.”

Ситуацията на сайта на ГЕРБ изглежда така! В секция “Предизборна програма” ще откриете писание със заглавие “България след кризите – план за възстановяване”. Писанието е със съдържание от 140 страници, които изглеждат като преписани от НСИ констатации иии… отново добри пожелания!

На сайта на “Продължаваме промяната” в секция “Избори 2022” се открива нещо като програма, в която на цели 77 страници са описвани добрите пожелания без никаква конкретика и нито думичка за намеренията на новосформираната коалиция с “Демократична България”.

В сайта на “Български възход” се разбира, че очакват предложения за написване на програма ииии… отново добри пожелания!

Всички останали партии и коалиции ни отправят отново добри пожелания!

Преглед на листите от кандидати за народни представители показаха, че огромната част от тези кандидати да ни представляват не са виждали мотика през живота си, а на въпрос откъде идва млякото, вероятно ще отговорят – от магазина!

Някога Николай Хайтов ни предупреждаваше – Изтървем ли селото, изтървали сме България!

Кандидатите за управление на България нямат и бегла представа как да съживят селата, където трябва да се проивеждат всички истински храни. Така че не се чудете, когато ни промотират бръмбари и хлебарки за изхранване на населението!

Всичките тези кандидати за управление на България разчитат на пари отвън. Тоест, те явно ни заявяват, че ще обслужват чужди интереси, а възрастните българи ще продължат да разчитат на парите, които децата им изпращат от чужбина!

Е, как да гласувам за такива партии и коалиции?

Аз избрах – “Не подкрепям никого”!

Вие, имате право на свой избор!

Байрактаров

 

И комична политическа реалност!

Западът продължава да очаква фалита на Русия, но всъщност картината е съвсем различна.

Както предупредих вече, ефектът на доминото е напът да се превърне в реалност след фалита на американските банки. Днес втората по големина швейцарска банка Сrеdіt Ѕuіѕѕе дocтигнa peĸopднo „дънo“ пpи cyтpeшнaтa тъpгoвия нa фoндoвaтa бopca.

Зa oтбeлязвaнe e, чe вчера испанската банка Santander и германската Commerzbank преживяха спад на цените на акциите си от над 10%. A редица малки американски банки понесоха още по-сериозни загуби, въпреки че уверяват клиентите си, че имат достатъчно ликвидност.

За всичко е виновен Владимир Путин🤣

Спасението е на село! Трябва ви хубава мотика, права лопата и здрава гърбина! 🤣

Байрактаров

Може да харесате

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

КОНСПИРАЦИЯ

Другарко Петкова, вие тъпа ли сте, проста ли? Кое е по важно, стотиците хиляди работни места или вашият мръсен егоистичен джоб и този на...

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

СЛУШАЙТЕ РАДИО