Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

EXPRESS TV

Kакво ще остане от Лондон при ядрен удар в ценътра му.

Симулация на ядрен удар по Лондон, като твърди, че атаката ще доведе до стотици хиляди жертви и два милиона пострадали. Това пише базираният в Унгария консервативен сайт RMXnews. Видеото е публикувано в контекста на напрежението между Русия и Запада и промяната на руската ядрена доктрина. Критично припомня, че обхвата на удари от страна на Русия бяха включени и страни, които я атакуват с конвенционални оръжия, независимо, че нямат ядрен арсенал, но са в съюз с ядрени държави.

Четириминутният видеоклип описва предполагаемите последици от ядрен взрив с мощност 750 килотона над Уестминстър, в центъра на столицата на Обединеното кралство.

Дикторът зад анимираните стимулационни кадри описва незабавните разрушения, които ще последват, като прогнозира, че районите в радиус от 5 км, включително Камдън, Кенсингтън и Брикстън, ще претърпят най-сериозни или по-точно катастрофални разрушения.

„При детонацията огнено кълбо, горещо като слънцето, бързо се разширява, достигайки радиус от 950 метра. Всичко, което е попаднало вътре в това огнено кълбо, се изпарява незабавно“, обяснява дикторът и добавя, че засегнатите „няма да усетят нищо“, т.е. няма да имат време за това, защото експлозията ще се случи твърде бързо, за да се задейства реакцията на човешките нерви.

„В радиуса на взрива броят на жертвите може да надхвърли 250 000 души, а други 600 000 да получат сериозни наранявания“, добавя обясняващият още зад кадър.

Освен това симулацията твърди, че още над 450 000 души ще получат изгаряния трета степен, наранявания, свързани с летящи и падащи отломки, и радиационна болест (позната и като лъчева), като общият брой на загиналите ще достигне приблизително 850 000 души. (Продължава след видеото)

Видеото прогнозира, че над един милион души ще получат дългосрочни травми, като много от тези наранявания ще се окажат фатални в дните и седмиците след атаката.

„С течение на времето към броя на загиналите ще се прибавят още около 100 000 души“, добавят те.

„Видеото, първоначално публикувано преди три месеца, е разпространено отново в момент на повишено напрежение между Русия и западните държави, което съвпада с продължаващите обсъждания във Великобритания относно снабдяването на Украйна с ракети Storm Shadow, които биха позволили на Киев да нанася удари по цели дълбоко в руската територия. Предаването изглежда е опит на руски медии, свързани с държавата, да окажат психологически натиск върху британските политици, докато те обмислят по-нататъшна военна помощ за Украйна„, заключва RMXnews.

Дмитрий Медведев, зам.-председател на руския съвет за сигурност

Същевременно зам.- председателят на руския съвет за сигурност Дмитрий Месведев изезе с позиция в своя канал в Телеграм, озаглавена „Чаканото събитие“. В нея той е категоричен, че промяната на ядрената доктрина от страна на руския президент Владимир Путин „може да охлади пламенността на онези противници, които все още не са загубили чувството си за самосъхранение“

Ето и цялата позиция на Дмитрий Медведев без съкращения:

„Президентът на Русия очерта подходите към новата редакция на „Основи на държавната политика“ в областта на ядреното възпиране. Основните промени са следните.

1 Агресията срещу Русия от страна на държава, която не притежава ядрено оръжие, но с подкрепата или участието на държава, притежаваща ядрено оръжие, ще се разглежда като съвместно нападение. Всички разбират за кои държави става дума.

2. За Беларус като наш най-близък съюзник ще бъде създадена равностойна ядрена защита. За „радост“ на Полша и многобройните натовски пигмеи.

3. Масовото изстрелване и пресичане на нашата граница от вражески средства за въздушно-космическо унищожение, включително самолети, ракети и БЛА, при определени условия може да стане основа за използване на ядрено оръжие. Повод да се замислим не само за прогнилия неонацистки режим, но и за всички врагове на Русия, които тласкат света към ядрена катастрофа.

Ясно е, че всяка ситуация, която дава основание да се премине към ядрена отбрана, трябва да се оценява в съчетание с други фактори, а решението за използване на ядрено оръжие ще се взема от върховния главнокомандващ. Самата промяна в нормативните условия за използване на ядрени компоненти от нашата страна обаче може да охлади пламенността на онези противници, които все още не са загубили чувството си за самосъхранение. А за тъпоглавите ще остане само римската максима: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare…. (Когато гръм прогърмя в небето, ние повярвахме в управляващия Юпитер)

На 13 септември бе завъртяно друго видео в социалните мрежи, в което списание Time разглежда от началото до края една възможна ядрена война и почти цялото изчезване на човечеството по време и след нея. Очевидно напрягането на отношенията между Запада и Русия притеснява хората по света. Критично публикова тогава материал по темата.

„Какво би се случило, ако между Русия и Съединените щати избухне пълномащабна ядрена война? Когато едната страна в конфликта изстреля ядрени ракети, другата страна ще ги засече и ще отвърне на удара, преди те да са поразили целите си.“

Според сценария във филма, една американска подводница изстрелва балистични ракети от западната част на Норвегия. И апокалипсисът започва!

Според изчисленията те ще достигнат Русия за около 10 минути. А руските ракети, изстреляни съвсем кратко време по-късно в отговор от Москва на Америка, минавайки през северната част на Канада, ще ударят САЩ няколко минути след попаденията на територията на Руската федерация.

Още след първите удари – високочестотни електромагнитни импулси – ще изпържат електрониката и електрическите мрежи на хиляди километри, електромагнитният импулс ще бъде десетки хиляди волта на метър. Следващите попадения ще засегнат командни и контролни центрове и подземни ракетни силози.

Междуконтиненталните балистични ракети с наземно базиране ще пристигнат след половин час. Целите ще бъдат мегаполисите – градове и столици.

Всеки удар ще създаде огнено кълбо – нагорещено до червено като повърхността на слънцето. После идва ред и на радиоактивния облак.

Всеки удар ще създаде огнено кълбо – нагорещено до червено като повърхността на слънцето. После идва ред и на радиоактивния облак.

Силните експлозии ще изпепелят хората наоколо и всичко ще бъде стопено в пламъци. Разширяващото се огнено кълбо ще предизвика взривна вълна, която ще нанесе щети на сградите, буквално изличавайки най-близките.

Великобритания и Франция разполагат с ядрени арсенали и съгласно петия член от устава на НАТО са длъжни да защитават САЩ. Така че Русия ще нанесе удари и по тях, предполагат авторите от видеото.

Огнени бури ще погълнат много градове. После идва черната ядрена зима!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Украинската партизанска война достигна ново ниво. Съпротивата започна масово да отмъщава на украинските въоръжени сили: след военните автомобили започнаха да горят апартаменти. В Украйна...

ПОЛИТИКА

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката му. Откакто е отишъл...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

ПОЛИТИКА

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната...

СЛУШАЙТЕ РАДИО