Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Слугите и т.н.“ симпатизанти“ на ГЕРБ смучат като търтеи последните силици на клета България

Има изконни ценности – Родина, чест, достойнство, родолюбие, почтеност, смелост…, които, независимо от спецификите на човешката еволюция, а може би заради това, никога няма да изчезнат.
Няма да ги открием в днешните управляващи – показаха ни нагледно разрухата и пустотата в душите си, продадени на дявола за трийсет сребърника.
Обещания и декларации, припряни противоречиви действия -от страх за собствената си стабилност.Превърнаха прокуратурата и НАП в камшици на властта.Създадоха КОНПИ -една властова структура с противоправни правомощия, регламентирани в противоконституционен закон , нарушаващ принципите и правилата на европейска директива / 2014/42/, в изпълнение на която е приет.
Арестите без законово основание и в полза на интересите на група олигарси се превърнаха в ежедневие.Всеки ден се произвеждат обвиняеми лица – за това законът не предвижда съдебен контрол.
Законността е в опасност!Това е една от характеристиките на всяка диктатура.
Някои чакат Магнитски, други -ОЛАФ, трети страхливо мълчат, независимо че мизерстват , боледуват, живеят назаем…
Улиците преливат от скъпи автомобили с юнаци със задължително обръснати глави и силиконови куклички с една мозъчна гънка – да пазят равновесие.
Слугите и т.н.“ симпатизанти“ на ГЕРБ смучат като търтеи последните силици на клета България.Сивият бизнес цъфти – щом си с управляващите , ти е гарантирана свободата / от НАП КОМПИ ДАНС прокуратурата.Естествено, ако си плащаш.
Чудим се – какво ли ще стане на изборите.Мъдруваме – няма кого да изберем – всички са маскари.
Ами да чакаме тогава – като преди – 300години византийско и 500години турско робство.
Икономически силните държави ще преследват собствените си интереси, ще разпределят зони на влияние , а ние страхливо ще наблюдаваме как бездуховните ни избраници продават и предават националния интерес.
Ставаше дума за ценностите…
Ако имаме грам чест, достойнство и родолюбие не бихме чакали никого и нищо!
Навярно се чувстваме прекрасно или нищо вече не чувстваме, сковани от страх и безразличие.
Войводите майсторят топчето…Гръмне ли, ще се появят много / по стар български обичай/.
Е, да почакаме още ….да го завещаем и на децата и внуците си – чакането…
Румяна Ченалова

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО