Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Какво става ли?

С риск да дотегна с повтаряне – политическата криза у нас се казва Бойко Борисов. Той се опита да я разреши като отстрани своя избраник Гешев. Който обаче се запъна и сега му иска имунитета. Гешев също е за съд.

И кризата се задълбочава, с този имунитет точно като правят правителство.

Никой не знае как ще излезем от нея.

Но срещу Борисов по Барселона гейт трудно ще излезе нещо да го осъдят, там само неговите авери могат да го отнесат, освен ако не се разприказват.

Може поне за още три неща да разследват и обвинят Борисов. Кой ще направи това? Нов главен прокурор не се задава, те още не могат този да освободят. Поради много избори и криза не са избрали членове на ВСС от парламента.

Кой ще му свали имунитета на Борисов сега? ДПС яростно се запъва да се направи правителство с втори мандат и плаши с бунтове като 1997 г., ПП били фашизъм, казва Карадайъ от трибуната в парламента. Само плаши, няма такава енергия в обществото, нито толкова голям конфликт.

Президентът и правителството му се заиграват като политическа партия и надскачат правомощията си, направо искат да провалят втория мандат.

Правителство без ПП-ДБ могат да направят само ГЕРБ+ДПС+ИТН+БСП. Няма друг вариант. А най-добре е за ПП-ДБ да останат в опозиция.
И да гласуват за сваляне на имунитета на Борисов. Да се види как ДПС и Слави Трифовнов ще пазят Борисов.

Иван Бакалов

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Може да харесате

ПОЛИТИКА

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на ДС Рамадан Аталай избра...

EXPRESS TV

„Това момче има огромен властов ресурс и е наистина опасно за демокрацията“ Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си...

КОНСПИРАЦИЯ

Другарко Петкова, вие тъпа ли сте, проста ли? Кое е по важно, стотиците хиляди работни места или вашият мръсен егоистичен джоб и този на...

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

СЛУШАЙТЕ РАДИО