Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Борисов, страхлив политик!

След поредния измамнически пирует на Заев за Илинденското въстание някои решиха да се обадят. Дори и Бойко каза нещичко – макар и със закъснение.

Защото вече и надгробните камъни на българските поборници кипяха от гняв.

Бойко отдавна трябваше да е по-гневен и ясен – това щеше да отива на ролята, която играеше шест месеца – на „Балканския Обединител“. Макар че, дори и Том Круз щеше да откаже тази мисия – а досега се е ангажирал с далеч по-големи фантасмагории.

Сега някои го дават гневни.

Късно е, Пенке.

Къде бяхте преди една година, когато подписаха Договора с Македония – и го окачиха като букаи на Българската История, за да я вкарат съвсем в сляпа улица.

Писах за този прокажен Договор, още преди да го подпишат: 21 юни 2017-а: „Ние ще вкарваме Македония в Европейския съюз. Тя пък ще отмъква каквото може от българската история“.

28 юли 2017-а: „Нищо няма да може да компенсира загубите ни от съглашателския договор с Македония“.

А днешните „възмутени“ го наричаха „исторически“ – за един ден България се била увеличила с един милион и половина души, ей такива дивотии – за да се харесат на Властта.
Чак сега заработи вторият им акъл.

Пак добре, че слагачите не направиха по един паметник на Бойко – в Скопие, и на Заев – в София.

Сега ни остана един последен шанс – за да стане ясно, на кого му е мила Истината. Замразете Договора, докато не получим официално изявление на македонския парламент за Илинденското въстание. Защото Заев и в днешното си изявление пак го усуква – никой не го пита, дали „приятелството“ ни е искрено, а защо краде цяло въстание. Но затова той мълчи.

А тъпанарите около Бойко да не му нашепват да е „дипломатичен“: силата в този случай е в него. Но трябва да направи официално изявление – не от някой плаж, а от кабинета си, кратко и ясно: България още отсега заявява, че няма да подкрепи МакедонияНезнамКакваси нито за НАТО, нито за Европейския съюз. Освен, ако в най-кратки срокове ясно и категорично, МакедонияНезнамКаквиси не заяви пред Европейската комисия, от кои свои претенции към Българската История се отказва веднъж-завинаги.

Пред Еврокомисията – защото тя има всевъзможни комисари, има дори и по потреблението – на тоя да му дадат да следи не само как се потребяват фалшивите хранителни стоки, но и как се потребява най-святото: Историята.
Глупаво ли ви изглежда това? Е, да, понеже сте големи умници – затова и един шашмаджия като Заев ви върти като ръждясало синджирче между пръстите си. … А Бойко насаме да каже на натовските/европейските си началници, че Заев не заслужава никакво доверие, по никакъв повод – той е дребничък, измамник готов винаги да мами.

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО