Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Боже, пази България от малоумници!

КОНДИЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ЗНАЧИ…!

Съдейки по нахилената физиономия на главатаря на ОПГ, специално той е в добра кондиция. За държавата и особено за народа не съм толкова убедена.

Няколко неща, които ми правят впечатление в словесните изстъпления на Премиера-Слънце:

– Държавата била в прекрасно финансово състояние. ТОГАВА ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВДИГАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ??? След като събираемостта била добра, защо с мотив за недобра събираемост вдигнахте редица преки данъци? И хвалбите с повечето събрани пари – тоест с по-големия рекет върху бизнеса! Само вие ли не виждате колко е малоумно това???

– Имало бюджетен излишък – защото сте се провалили по европроекти. Не че нещо сте свършили друго!
– Бюджетът за 2019 бил АМБИЦИОЗЕН! Ами личи си – явно сте си поставили за цел ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Повишените данъци и осигуровки още повече ще натоварят хората, които и без това изнемогват в заеми и работа.

– Ще плащаме, значи, повече данъци и осигуровки, за да повишите заплатите на администрацията и учителите, тоест почти сигурните ви избиратели!

– Външният дълг бил минимален – ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ С ЦИФРИ – КОЛКО ЗАЕМИ ВЗЕХТЕ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ОТ ТЯХ КОЛКО УСВОИХТЕ КАТО КОМИСИОННИ?

– Приоритет пак щяло да ви бъде строителството на пътища! Ей, не се накрадохте. Пътищата ще ги запомня с едно – най-много хвърлен пари, най-много усвоени комисионни /демек рушвети, както казва не толкова елегантно народа/, най-ниско качество, нуждаещо се от незабавни ремонти след приемането – направо перпетум-мобиле за корупцията.
– Друг приоритет за цъфналата и вързала държава – ПО-ГОЛЯМА ВНОСКА ЗА ВОЕННИ РАЗХОДИ В НАТО!!! ЩО, ОЩЕ БАЗИ ЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ В БЪЛГАРИЯ? И КОЙ ТОЧНО ЩЕ НИ ПАЗИ НЕБЕТО И ЗЕМЯТА, ЧЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХМЕ!

И не знам защо, но като една неизкушена от финансите и политиката средностатистическа гражданка, си мисля, че държавен бюджет не се разглежда в неделя на извънредно заседание четири дни преди крайния срок! Ама карай, може аз пък да не разбирам!

Боже, пази България от малоумници!

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО