Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

ДЖЕНДЪРИ В АТАКА

Честно си признавам, макар и постоянно да следя медиите, че човечето на снимката, афиширащо се като главен редактор на Дейли прес, не го познавам. Явно е решило да заработи някой лев след охарчването по празниците.
Както многократно съм посочвала, журналистиката от сериозна професия, която представлява истинска власт в държавата и основа на гражданското общество, се превърна в продажна проституираща клика, за която няма граници на морала.
Вместо сериозните журналистически репортажи и публицистики на колоси на журналистиката като Кеворкян, като Йончева, като Бочаров и други, вчерашни пишлимета правят упражнения в стила: “Тоя пък глей го къв е мръсник, след като е против управляващите”. За съжаление същият хъс, с който се нахвърлят по пубертетски срещу неудобните на властта, не го прилагат, когато трябва да зададат въпроси на управляващите.
Например какво свързва Бойко Борисов и Сретен Йосич, кой разпореди убийството на Чакъра, по какъв начин Цветелина Бориславова придоби банка, чия собственост е къщата в Барселона…въпроси, въпроси, на които не само сериозните журналисти искат отговори, но и мислещата част от “матрияла”.
И понеже човечето се прави на журналист, ще му кажа нещо: За този “неизвестен” човек са гласували за него – не за партия, не за клика, не за мафиотска групировка, а за личността Румен Радев голямата част от българския народ. Разбирам, че това не ти харесва. Разбирам, че не ти плащат, за да ти харесва. Разбирам, че просто си изкарваш хляба.
Но в журналистиката, ако искаш името ти да бъде запомнено, трябва да имаш морал. И задължително – възпитание.
Намерих изказване на човечето в личния му профил: “А Бог изпитвал верните. Верно? Да ти имам Господа, дето все на изпитната скамейка ще те държи“. Явно имаме различни богове….А твоят бог е ясен. И осребрен.
Елена Гунчева

Ами ей такива като този мухъл ще ме превърнат от критик на Радев в негов поддръжник. За момента съм колебаещ се неутрален.
Точно както същите тези грантомотивирани майцепродавци ме направиха от критик на социализма и привърженик на частната инициатива в човек, принуден да преразгледа възгледите си.
На фона на този системен сатанизъм от твърд атеист насила ме направиха християнин.
Няма друга противоотрова против тази истинска чума.

Начетено е момченцето, но когато си допрял език до задните части на някого си, ще е трудно да бъдеш чут, защото в опита си за членоразделен изказ, ще успееш да възпроизведеш единствено гореизтипосаното уж АНАЛизаторско ломотене.
Момченцето е тръгнало да мери с линийката рейтинги, но ако за единия е достатъчна 10 см такава, то за другия и шивашкия метър не би стигнал.

Тук виждам една по-страшна тенденция: все повече срещам млади хора без никакви морални устои, без никакъв интелектуален капацитет. Изкривени още от младини. Това е страшно, защото по дефиниция младите са идеалисти и двигател на промяната във всяко общество.

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

АНАЛИЗИ

След разрива в ДПС: в статуквото се появи голяма пукнатина Въпросът е дали избирателите ще се възползват или отново ще си останат вкъщи Очаквано...

КОМЕНТАР

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО