Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

ШАЙКА РОДООТСТЪПНИЦИ ЛИ СА ГЕРБ?

Нов позор за ГЕРБ! Какво направиха министрите по заповед на Борисов!

Министрите от кабинета “Борисов 3” се скриха позорно и не уважиха традиционния прием в Националния исторически музей по случая Деня на славянската просвета и култура и славянската писменост, на който домакин е българският президент.

На приема присъстваха представители на всички партии, зам.-председателят на парламента Явор Нотев и тези политици, които имаха покани и се чувстваха българи. Там бяха експрезидентът Петър Стооянов, експремиерът Огнян Герджиков и други стари и нови управляващи и бивши министри.

Приема уважиха и представители на Българската православна църква.

На събитието пристигнаха и много дейци на културата и творци, сред които актрисата Гинка Станчева, Николай Априлов известни майстори на четката и перото, народни любимци от екрана, хора, оставили дълбока следа в българската култура. Наред с тях на бала присъстваха абитуриенти и учители, млади хора, на които бе даден шанс да се докоснат до най-известните българи.

За учудване на всички не се появи нито един министър, дори и просветният, нито пък председателката на НС Цвета Караянчева.

Явно напрежението между президентството и правителството е достигнало връхната си точка, щом министрите демонстративно бойкотираха традиционния прием в най-българския ден – 24 май. Част от медиите замазаха гафа, като изобщо не го отразиха. Те се съсредоточиха върху тоалета на президетшата и се обединиха около мнението, че е стилен.

Самият премиер Бойко Борисов пък е на посещение при папата във Ватикана. За пореден път.

На 6 май пък се скри в български манастир в Атон, само и само да не присъства на едни и същи събития с президента Радев и хората да не направят сравнения върху изказа и държанието на единия и другия. И най-вече да не свири втора цигулка, тъй като обича да е първа и никога няма да застане на втори план.

Номерата му започнаха малко да се изтъркват, защото дори на 3 март не се качи на Шипка.

Война ли е това, или пълно безхаберие на премиера? Щом и министърът на културата и просветният не уважиха събитието, значи е просто война.

Невежеството няма празник, но то заема всеки сантиметър, който е опразнен от културата, каза президентът по време на речта си за 24 май.

Политическата злоба също няма празник, тя ражда все по-голямо безверие и отчаяние у народа, бихме допълнили ние.

А политическа злоба плюс невежество, вече става страшно!

Четеш ли това, Борисов?

Накарай твоите хора да ти го прочетат, ако си забравил как се чете и как се уважава народ и родина!

Може да харесате

КОМЕНТАР

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

ПОЛИТИКА

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната...

СКАНДАЛ

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач на листа в София....

СЛУШАЙТЕ РАДИО