Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

ИТН и „Възраждане“ блокираха парламента и спряха закон за затварянето на въглищните ни централи

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната на Народното събрание и препречиха пътя до нея. Причината е, че по този начин депутатите не позволиха да бъде гласуван закон, който според народните представители би нарушил интересите на България.

„ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искаха да приемат законопроект, с който да усвоят 2 млрд., да ги откраднат, за сметка на това да затворят ТЕЦ-овете и мините в България и жителите на Стара Загора и техните семейства да останат без работа. На мястото на ТЕЦ-овете да си построят фотоволтачини централи, да усвоят парите, които Европа дава за тази цел, и да лишат от работа 30 000 души в Стара Загора“.

Така депутатът от ИТН Станислав Балабанов обясни във Фейбук защо двете партии окупираха трибуната на Народното събрание. „Тъй като нямаме друг механизъм, с който да защитим гражданите на Стара Загора, окупирахме трибуната“, каза депутатът.

Заради блокираната трибуна Делян Добрев от ГЕРБ започна да чете от мястото си доклада на комисията по енергетика за актуализираната пътна карта за климатична неутралност, докато негови колеги успяха да изключат кабелите на озвучителната система.

След кратка почивка зам.-председателят на парламента Росица Кирова направи проверка на кворума. Само девет народни представители се регистрираха, след което заседанието беше закрито.

Решението беше посрещнато с аплодисменти от народните представители от „Възраждане“ и ИТН, които блокираха парламентарната трибуна, и от миньорите, които следиха дебатите в парламента и обявиха готовност за протести.

След края на заседанието осветлението в пленарната зала беше изгасено. Вътре останаха депутати, които светеха с фенерчета на телефоните си и пееха химна на България.

 

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ПОЛИТИКА

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката му. Откакто е отишъл...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

EXPRESS TV

Симулация на ядрен удар по Лондон, като твърди, че атаката ще доведе до стотици хиляди жертви и два милиона пострадали. Това пише базираният в...

АНАЛИЗИ

Вчера, 25 септември, се проведе наистина историческо заседание на Съвета за сигурност – Русия си позволи да удари Съединените щати и сега няма прословутите...

СЛУШАЙТЕ РАДИО