Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

КАК ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ИСКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ?

Широкият спектър от сценарии за използване на изкуствения интелект свидетелства за огромен бизнес потенциал в тази сфера.
Технологиите за изкуствен интелект (ИИ) се развиват бурно, а внедряването им набира скорост, в резултат на нарастващите обеми от данни и появата на все-производителни системи и ефективни алгоритми, сочи експертен доклад на Tractica.
ИИ прониква във всички области, като разширява възможностите на машините и им позволява да говорят, слушат, да се движат и вземат решения. Широкият спектър от сценарии за използване на ИИ свидетелства за огромен бизнес потенциал в тази сфера, който привлича нови инвестиции и води до трансформация на съществуващите процеси.
Според експертите, към момента съществуват над 250 различни сценария за използване на изкуствения интелект. Те виждат възможности за внедряване на ИИ в редица отрасли – в рекламната индустрия, в автомобилната и транспортната промишленост, в телекомуникациите и други сфери.
В топ 10 приложения на ИИ алгоритми от гледна точка на приходи специалистите поставят направления като видеонаблюдение, системи за мониторинг и управление на ИТ мрежи и операции, клиентско обслужване и маркетинг, разпознаване на глас, откриване и разпознаване на обекти от техника/автомобили и избягване на сблъсък с тях, изучаване и анализ на патенти, търсене на снимки и видео, анализ на медицински снимки, обработка на данни за пациенти и прогностично техническо обслужване.
Очаква се през настоящата година приходите от софтуер с елементи на изкуствен интелект да достигнат 8,1 млрд. долара в световен мащаб, а към 2025 г. този пазар да нарасне до 105,8 млрд. долара.
По-рано IDC прогнозира, че към 2018 г. обемът на световния пазар на когнитивни системи и решения в сферата на изкуствения интелект ще възлезе на 24 млрд. долара, а през 2022 г. ще достигне 77,6 млрд. долара.

Може да харесате

ПАРИ

„Копаенете“ на криптовалута се превръща в пълноценна част от руската икономика. На 8 август Владимир Путин подписа закон, регулиращ движението на криптовалути в страната....

ТЕХНОЛОГИИ

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издаде административни актове, с които забрани прилагането от мобилните оператори на нелоялна агресивна търговска практика, тъй като чрез...

ТЕХНОЛОГИИ

Mнoзинa oтдaвнa гo пoдoзиpaт, нo ceгa изтичaнe нa инфopмaция пoĸaзвa, чe тeлeфoнитe ни нaиcтинa ни пoдcлyшвaт. Eдин oт мapĸeтингoвитe пapтньopи нa Fасеbооk пoдpoбнo oпиcвa...

ТЕХНОЛОГИИ

Много хора редовно съобщават за силен изкуствен шум около темата за изкуствения интелект. Но бизнесмените са по същество прагматични и съответно избират много „горещи“...

СЛУШАЙТЕ РАДИО