Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Западните кръволоци дочакаха да се сбъдне мечтата им, да бомбардират Русия и убиват руснаци

Няма да има повече мир между Русия и НАТО. В най-лошия случай „няма да има никой на Земята“. Взети са решения

Директорът на института Царград, философът, общественият и политически деец Александър Дугин заяви, че разрешението на НАТО да изстрелва свои ракети с голям обсег на руска територия е грубо изявление, но от една страна, то не се е променило много за нас, струва си разбиране:

“Решението на Запада да използва ракети с голям обсег срещу Русия, от една страна, не променя нищо. Защото по принцип ракетите ATACMS и HIMARS вече се използват в Русия, срещу Белгород, Курск и някои други региони. Тоест това разрешение за нанасяне на удари на територията на Руската федерация не е нещо ново. Въпреки че, разбира се, това решение е много сериозно от страна на Запада. И всъщност това е признание, че НАТО е страна в конфликта в Украйна. Това вече е едно откровено, юридическо признание, което няма обратно действие, тоест не може да бъде оттеглено.”

Но това е от една страна, отбелязва Дугин. От друга страна, ние навлизаме в сферата на определяне на стойността на нашата ПВО. Той отбеляза, че тази ситуация е различна от масираните удари с дронове, тъй като дроновете летят под нивото на електронната война и под системата, която се контролира от ПВО:

БЛА могат да летят и това не означава, че ПВО не работи, ПВО не работи добре, няма ПВО, ПВО изостава. Но ракетите летят на големи височини и трябва да се сблъскат с нашата система за противовъздушна отбрана. Ако тази система за противовъздушна отбрана е толкова надеждна, колкото всички ние вярваме, тогава, съответно, допускането на ракети с голям обсег да ударят територията на Руската федерация няма да ни причини много вреда.

Има надежда, че наистина няма да навреди. От друга страна, въпросът за онези специфични процеси, които протичат в Министерството на отбраната, когато „повечето заместници на (бившия) министър са на места, които не са толкова отдалечени“, те могат да повдигнат допълнителни въпроси, които „по никакъв начин не хвърлят сянка на съмнение върху нашата армия. Напротив. “Тя е смела и прекрасна.” Но хората все още може да имат въпроси.

Въпреки факта, че обявената на Запад резолюция няма да промени нищо за сегашния фронт, все пак, твърди Александър Дугин, важно е да се разбере, че това всъщност означава начало на война с НАТО:

“Това също не е тайна. <…> Нищо особено, всички знаехме това отдавна, бяхме [предупредени] за това, <…> че сме във война със Запада. Но сега това вече има чисто законови параметри. Смятам, че оттук нататък могат да се нанасят ракетни удари с голям обсег и на територията на страните от НАТО. Защото след, според мен, първата масирана и сериозна атака на ракети с голям обсег на обекти, разположени на територията на Русия, ще бъде нанесен симетричен удар по територията на тези страни, които по един или друг начин са участвали в доставката на тези ракети. Според мен всичко може да се ограничи до удари по същите обекти, по които вече се нанасят тези ракетни удари.”

Например, продължава Дугин, ако ракетите достигнат Москва, може да последва атака срещу военните бази на НАТО извън Украйна. С изострянето на ситуацията и изострянето на военното противопоставяне с НАТО вътре в Русия протичат важни и чувствителни процеси – прагът се измества към патриотизма.

Въпросът сега е не толкова в съдържанието на процесите на ескалация, а, както се изрази философът, във времето – вече или още не. Но дори и да не е сега, това не означава никога. Струва си да се подготвим, смята Дугин, за евентуални превантивни или ответни удари по НАТО, така че след 2,5 години военни действия хората да нямат въпроса – как е възможно това?

Без да се прибягва до тактически ядрени оръжия, да не говорим за стратегически ядрени оръжия. Но маските са свалени, това е война. Това е война с НАТО, това е война на унищожение. Трябва да сме подготвени за това. И трябва да подготвим обществото си морално.

„Само [късоглед] човек може да не разбере, че страната ни е във война, и то дълбока, във война със Запада и е на ръба на ядрена конфронтация <…> Първият удар, помислете, ако е по Москва – и това е. И тогава сякаш тези, които са в недоумение, и празнуват, и почиват, и чакат примирие, ще намалеят значително.”

Философът каза, че разбира как съзнанието се опитва да избегне безпокойството и различни твърди заключения. Но в този случай, изглежда, ще трябва да се събудите от звука на ракетни удари и да действате в извънредни условия:

Няма да има мир. Или ще има Победа, или няма да има нищо и никой на Земята.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

КОНСПИРАЦИЯ

Израел взриви цялото Хизбула с натискането на едни копче, също като по фантастичните филми! Ливанският здравен министър Фирас Абиад съобщи, че осем души са...

ФОКУС

Америка има проблем с милиардерите. Ако продължим да се правим, че не го забелязваме, демокрацията ще загине, а с нея ще загине и нашият...

СЛУШАЙТЕ РАДИО