Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

Българска фирма изтребила Хизбула с пейджърите

Българска фирма е внесла и продала на Хизбула заредените с експлозиви пейджъри

България влиза във фокуса на гигантски скандал. Според унгарската медия Telex българска фирма е организирала доставките от Тайван на заредените с експлозиви пейджъри.

Става дума за компанията Norta Global Ltd. Проверка показа, че управителят на фирмата е норвежецът Ринсън Хосе, който се явява и собственик.

В предмета на дейност е посочено: „Технологическо управление на проекти, както и всички други дейности, незабранени от закона.“

Именно базираната в София компания е тази, закупила пейджърите, които впоследствие са продадени на „Хизбула“, а не унгарската BAC Consulting Ltd, както писаха редица медии вчера.

Telex пише, че унгарските власти са установили, че пейджърите никога не са били внасяни в Унгария.

Telex допълва, базирайки се на свои източници, че унгарската BAC Consulting Ltd е била просто посредник в сделката. Самата фирма реално не е извършвала никаква дейност, дори няма офис.

Други източници твърдят обаче, че управляващият директор на BAC Consulting Кристиана Барсони-Арчидиаконо е работила с българска компания Norta Global Ltd.

Въпреки че на хартия договорът с Gold Apollo – фирмата разпространила устройството, е сключен от BAC Consulting, всъщност зад сделката стои регистрираната компания в България Norta Global Ltd!

По-късно ДАНС съобщи, че през територията на България не са реализирани митнически операции с визираните стоки, като има предвид пейджърите, които се взривиха в Ливан и Сирия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

ПОЛИТИКА

Имах джентълменско споразумение с ВАС – спазиха го! Това са истински професионалисти! Те ми върнаха надеждата за институциите в България. Те доказаха, че когато...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

СЛУШАЙТЕ РАДИО