Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПАРИ

БРИКС+ поема курс към пълна дедоларизация на срещата в Казан в Русия





На срещата на върха на страните членки от БРИКС+ се очаква да бъде поет курс към дедоларизация между тях, както и новите, които ще бъдат приети. Това пише вестник Hindu Business Line, като се позовава на свои източници. Срещата предстои да се случи след малко повече от месец през октомври в руския град Казан.

Ако това се случи, ще означава, че страните членки от БРИКС+ ще извършват транзакции помежду си не в американски долари, а в своите си валути.

Към този момент Критично припомня, че идеята за обща валута на Съюза не стои на дневен ред. Но дори и самото изоставяне на долара, ще нанесе удар върху силата на американската валута.

Въпреки това, източниците на вестника твърдят, че е възможно да се вземе решение на първо време до обща фиктивна валута, т.е. няма да е към този момент във физическо изражение, а нейната стойност ще идва от сбора на всички валути от страните-членки.

Според източниците на изданието, по този начин се е зародило и еврото. В самото начало е била налична Европейската счетоводна единица (ECU).

Вестникът припомня, че Европейската счетоводна единица (ECU) е била в сила от 1979 г. до 1998 г. и обслужва първо Европейските общности (ЕО), по-късно Европейския съюз (ЕС).

С други думи, операцията на фиктивна валута е отнела над 19 години, преди да приеме физическа форма. Еврото се появява, като валута на 1 януари 1999 г.

Нещо подобно ще се случи с валутата на BRICS, може би не толкова дълго, но определено ще отнеме време.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не може да бъде победена...

СВЯТ

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина на Украйна да използва...

АНАЛИЗИ

Една невинна фраза на Путин предизвика земетресение на Запад На поредното изцяло вътрешно заседание с руското правителство президентът Владимир Путин предложи да се „помисли“...

СВЯТ

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето на мандата на президента...

СЛУШАЙТЕ РАДИО