Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Еднополюсният свят на Доган се разпадна

Иронията е, че на боса на ДПС му се случи онова, за което предупреждаваше напоследък – внимавайте, еднополюсният свят се разпада, иде нов ред

Факт е, че ДП (Делян Пеевски) свърши онова, за което коалицията ПП-ДБ, Христо Иванов и Ивайло Мирчев по отделно се бореха с нокти, зъби и весла: Доган е изгонен от “Росенец” и “Бояна”, Движението за права и свободи, познато ни от зората на демокрацията, може да се счита за изчегъртано от политическия хоризонт! Благодарение на рейдърската атака на Пеевски, приятелското рамо на шефа на Висшия административен съд Георги Чолаков и най-вече на Ахмед Доган, който сам откърми ламята, откъснала главата му.

Стана безпределно ясно – макар че никой за миг не се съмняваше – Върховният административен съд (ВАС) официално и завинаги отне ДПС от почетния му председател Ахмед Доган. Обезкриленият Сокол ще се яви на изборите с “Алианс за права и свободи”. В коалицията участват само две партии – “Земеделски народен съюз” и СБОР. На 1 септември същите партии и ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, подадоха документи за регистрация за изборите на 27 октомври на “Демокрация, права и свободи – ДПС”. ЦИК обаче реши да не допуска коалицията до изборите заради участието на ДПС, която присъстваше и в коалицията, която Пеевски опита да регистрира.

Иронията е, че на Доган му се случи онова, за което предупреждаваше напоследък – внимавайте, еднополюсният свят се разпада, иде нов ред. Светът на Доган – неговото политическо отроче ДПС, също се разпада. Иде ново начало.

Въпросът за кого ще гласува бившия електорат на Доган е без значение. Навярно почетният председател на откраднатото ДПС ще се яви като лидер на изборите и ще цъфне на изборните плакати в кампанията на “АПС”. Ликът му трябва да събере етническият вот на българските турци.

Ще е любопитно да видим какво ще направи ДП – ще изпълни ли с брадясалата си физиономия изборните плакати? Или ще разчита на запазената марка ДПС като флаг, под който ще събере башибозука си от ромските гета по страната, очакващи го да развърже кесията със жълтици от КТБ?

Марката ДПС отваря за ДП вратите на СИК и РИК

в идващите избори. МВР и прокуратурата са негови, очертава се също така да има и подходящ главен прокурор. А Доган ще си блъска главата как да организира електората си, така че да зачеркне правилния номер в изборната бюлетина.

Морфичният резонанс, за който Доган говореше, че отчита вътрешната пулсация на турската общност и така улавя вътрешните движения и вълнения там, също се разпада. Пулсацията на общността е задушена от радиоелектронната борба (РЕБ) на свързаните с ДП медии, една част от които предвидливо бяха придобити от ДП по времето, когато той все още беше момчето-феномен на Доган.

Доган не притежава медийна система за РЕБ,

няма “Железен купол” над него. Досега ДПС добруваше под купола на политическата мантра “гарант на етническия мир”. Както е тръгнало обаче ДП ще открадне и тази мантра, прибавяйки я към отнетия от ПП-ДБ призив за опазване на евроатлантическите ценности.

Почетният председател (на какво!!!), освен че е безимотен е и безпаричен – няма студен резерв на

ТЕЦ-Варна, няма хонорари за хидро-инженерни консултации. А изборният туризъм, например, е сложна и скъпа организация. В тази ситуация, оставени сами на себе си, българските избиратели на Доган в Турция имат сал едната носталгия от общата им борба с възродителите на другаря Живков като мотив да гласуват.

Като добавим и някои геополитически особености, според които разпадането на ДПС е добра новина, изводът от битката на морфичния резонанс с политическото рейдърство е един: този път пистолетът, с който през януари 2013 г. 25-годишният Октай Енимехмедов заплаши Доган, не е газов. ДП го е заредил с бойни патрони и го е опрял до слепоочието на философа.

Що се отнася до всички нас, последствията от случващото се ни изправят пред философския въпрос какво да се прави? По Давид Енгелс, не по Чернишевски…

Румен Савов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

България влиза във фокуса на гигантски скандал. Според унгарската медия Telex българска фирма е организирала доставките от Тайван на заредените с експлозиви пейджъри. Новината...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

ПОЛИТИКА

Имах джентълменско споразумение с ВАС – спазиха го! Това са истински професионалисти! Те ми върнаха надеждата за институциите в България. Те доказаха, че когато...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

СЛУШАЙТЕ РАДИО