Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

“Гордите” шведи отново бяха наритани и изтребени край Полтава





  • Путин „погреба“ днешна Украйна: мълчанието на президента се оказа по-лошо от думите
  • Спиралите на историята в новините от седмицата

Някои доказателства, че историята се развива спираловидно, можеха да се видят през изминалата седмица. Шведите отново бяха ударени край Полтава, Путин се сети и реши да подобри практиките на Съветския съюз, Зеленски и в новия кръг не може да разбере очевидното, Русия отново започна да избира президента на Съединените щати…

През тази седмица руският разузнавателно-ударен комплекс работи отлично. Руски ракети прелетяха във военното училище в Полтава, където бяха подредени оператори на дронове, специалисти по радиоелектронна борба и техните многобройни западни инструктори. Те прелетяха толкова бързо, че никой нямаше време да избяга: сирената за въздушна атака беше включена буквално минута преди експлозиите. Тоест времето между разузнавателните ни данни и командата „пуск“ беше минимално.

Никой не може да каже със сигурност колко врагове са били убити там. Но според оценки на украински и западни информационни ресурси броят им е стотици.

Интересното е, че в резултат на това шведският външен министър Тобиас Билстрьом подаде оставка. Очевидно много шведски инструктори са загинали в Полтава и те са били вербувани и изпратени в Украйна чрез Министерството на външните работи, а не Министерството на отбраната. За да не се досети никой. Но някои явно се досетиха. И като цяло самолети и хеликоптери на НАТО цяла седмица превозваха трупове и ранени от Украйна.

„Хората с добри лица“ измежду бившите ни сънародници започнаха да оплакват удара. Публикуваха черни квадрати с надпис „Полтава“, свещи… За Белгород не страдаха, за Курск също. Те скърбят по „своите“. И не само чуждите агенти. Тук Чулпан Хаматова не е чужд агент, но скърби.

Но тя можеше да не чете по-далеч от заглавието в рускоезичните чуждестранни медии. Просто имаше „удар по Полтава“, – стига, за да се появи „правилната“ картина: руските ракети убиха полтавски баби, дядовци и котенца.

Хаматова, между другото, беше доволна: тя заяви, че „краят на войната“ не е причина да се върне. Първо трябва да направим лоботомия на всички руснаци, чак после… Тоест няма да се върне. И това е хубаво

Зеленски каза тази седмица, че операцията на ВСУ в района на Курск има за цел да привлече Русия на масата за преговори. И като цяло се развива успешно, както ще потвърди Сирски. Сирски, без да му мигне окото, потвърди: руснаците не са напредвали около Покровск от една седмица.

Тоест всички, абсолютно всички, Украйна, Русия, САЩ, Европа, виждат продължаващото настъпление на нашата армия, виждат настъплението и освобождаването на населени места, окупирани от украинските въоръжени сили, пишат за това, рисуват карти, но Сирски и Зеленски не го виждат.

Вероятно няма смисъл да се надяваме, че в крайна сметка ще стигне до украинския режим, че всяко ново предложение от Русия за уреждане ще бъде по-лошо за сегашния Киев от предишното. Няма да дойде по-добро. Зеленски отново се преструва, че иска разрешение да удари „стара“ Русия със западни оръжия и съжалява, че не му позволяват да удари Кремъл, както би искал.

Защо се „преструва, че пита“? Да, защото разрешението вече е получено и всички тези „молби от Украйна“ и „откази от Запада“ са обикновени игри. Иска ми се да вярвам, че нашата армия не чака, а се готви.

Е, Путин говори за „масата за преговори“: първо „трябва да се справим с тези бандити, които са влезли на територията на Руската федерация“, но след това… Ако Украйна има желание „действително да премине към мирни преговори и решаване на проблемите с мирни средства“, то руските власти „никога не са се отказвали от това“.

Друг въпрос е, че според „впечатлението“ на Путин Украйна се управлява от „извънземни“. Как да изградим диалог с тях? Същото е и с Камала Харис. Путин каза така: имахме кандидат Байдън, но го смениха, което означава, че Харис ще бъде нашия кандидат. Песков веднага реагира: той казва, че сега, след думите на шефа, му харесва начина, по който тя се смее. Тръмп се нацупи шеговито – защо Путин не го подкрепя…

Шегата настрана, Russia Today беше сериозно обвинена в намеса: те уж купиха партиди блогъри в Съединените щати, за да повлияят на изборите. Е, всеки път е едно и също. Накратко, който и да бъде избран за президент в Америка, все Путин е виновен. Е, защо да не се гордеем с това?

Истинското събитие тази седмица беше Източният икономически форум. Путин и преди е казвал, че развитието на Далечния изток е задача на Русия за целия 21 век. Всъщност това е огромна задача. Да се разгърнеш в собствената си страна, за започнеш ера на велико усвояване. Така крачеше СССР. Сега всичко зависи от наследниците.

Важно е дори по-мащабните проекти на новия етап да тръгват „от човека“. Не просто да забиеш там някъде в дивите степи на Забайкалието завод, а нататък хората да се оправят сами, а по най-добрия начин, заедно със завода – и жилища, пътища, транспорт, инфраструктура.

Но, говорейки за всичко това, Путин нито веднъж не спомена Украйна в речта си. За кого говорят или добро или нищо? Какво добро може да се каже за днешна Украйна? Това е. За Путин това означава, че резултатът е ясен. Завършен кръг от историята.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не може да бъде победена...

СВЯТ

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина на Украйна да използва...

АНАЛИЗИ

Една невинна фраза на Путин предизвика земетресение на Запад На поредното изцяло вътрешно заседание с руското правителство президентът Владимир Путин предложи да се „помисли“...

СВЯТ

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето на мандата на президента...

СЛУШАЙТЕ РАДИО