Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!





Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на Continental AG. Това удря сериозно печалбата на компанията и още повече ще допринесе за промишлената криза в Германия.

Към този момент печалбата на BMW е значително под миналогодишната от 17,1 седмица след като Volkswagen AG обявиха пред работниците си, че започват затваряне на заводи в страната и съкращения. Финансов шеф на компанията, който съобщи, че редица специалисти ще излязат на улицата, апелира за „споделена отговорност“, което допълнително ги вбеси.

BMW все пак успокои, че колите с дефектни спирачки все още били безопасни за каране.

Това обаче не даде успокоение на пазарите, защото в същия ден акциите на BMW се сгромолясаха с 9,6%, а тези на фирмата за спирачки Continental с близо 10%. Втората фирма побърза да каже, че дефектни били спирачките им само за BMW, а не за всички останали автомобилни фирми за които произвежда.

Към този момент автомобили с неизрядни спирачки са закупили 1,2 милиона потребители, а още 320 000 коли са при производителя BMW.

Проблемите на фирмата производител на спирачки и гуми Continental започнаха след като съкрати 7000 служители в опит да се преструктурира.

Към този момент BMW не говори за съкращения на работници, за да навакса удара върху печалбата си. Това вероятно ще стане съвсем скоро.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не може да бъде победена...

СВЯТ

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина на Украйна да използва...

АНАЛИЗИ

Една невинна фраза на Путин предизвика земетресение на Запад На поредното изцяло вътрешно заседание с руското правителство президентът Владимир Путин предложи да се „помисли“...

СВЯТ

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето на мандата на президента...

СЛУШАЙТЕ РАДИО