Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн “Съд на Европейския съюз” реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите миналата година правителството на Унгария нарушава свободната конкуренция.

Решението на правителството определени селскостопански продукти, като пшеница, мляко и яйца, да се продават на определена цена и да се складират достатъчни количества от тях, не позволява на търговците свободно да определят своите продажни цени и количествата, които искат да продават въз основа на икономически съображения.

В отговор на незаконното решение унгарският министър на икономиката Мартон Наги заяви, че Съдът на ЕС е на страната на мултинационалните компании, които преследват печалба, вместо на страната на гражданите. Наги каза, че тези мултинационални компании се опитват да прикрият алчността си с непрекъсната битка срещу унгарското правителство.

„Това поведение от страна на Spar (верига супермаркети на SPAR International AG с клонове в Словения, Унгария, Хърватия и Северна Италия), Брюксел и страните, които се намесиха в делото, противоречи на интересите на унгарските потребители и унгарските семейства“, заяви унгарското министерство на икономиката.

„Нищо не е свято за тези мултинационални компании, които измерват цените. Но каквото и да правят, правителството винаги ще стои зад намаляването на цените, в интерес на унгарските семейства. На унгарския пазар няма място за компания, която играе мръсно срещу интересите на унгарските потребители“, заяви министерството.

През февруари 2022 г., по време на пандемията от Ковид, Унгария прие правителствено постановление за регулиране на пускането на пазара на шест основни продукта, по-специално захар, пшенично брашно, слънчогледово олио, свинско и птиче месо и някои видове мляко. През ноември 2022 г. правителственото постановление беше изменено заради войната в Украйна и към списъка бяха добавени два допълнителни продукта: яйца и картофи.

Spar предяви иск пред съда в Сегед за отмяна на решението, но магистратите, тъй като имаха съмнения относно съвместимостта на правителственoто постановление с Регламента на ЕС, и по-специално принципа на свободно определяне, свързан с продажната цена на селскостопанските продукти въз основа на свободна конкуренция, сезираха Съда на Европейския съюз.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

България влиза във фокуса на гигантски скандал. Според унгарската медия Telex българска фирма е организирала доставките от Тайван на заредените с експлозиви пейджъри. Новината...

КОМЕНТАР

Владислав Наков: БНТ лъже и манипулира с “фактчек” (всъщност в Съветския Съюз е имало Чекисто старото име на “фактчекърите”) на законите за чуждите агенти...

ПОЛИТИКА

Имах джентълменско споразумение с ВАС – спазиха го! Това са истински професионалисти! Те ми върнаха надеждата за институциите в България. Те доказаха, че когато...

ПОЛИТИКА

Членът на Европейския парламент от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна. Политикът направи това изявление днес по време на реч...

СЛУШАЙТЕ РАДИО